Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Iščemo prostovoljce za pomoč v centru starejših

Žal smo prejeli informacijo, ki smo se je bali vse od začetka epidemije. Koronavirus se je konec prejšnjega tedna pojavil tudi med stanovalci DEOS Centra starejših Medvode, kjer se hitro širi, saj je do včerajšnjega dne potrjenih že 18 okužb med stanovalci, okuženi pa so tudi nekateri zaposleni. Občina Medvode s Civilno zaščito Medvode dnevno spremlja situacijo in je Centru starejših Medvode že ponudila vso razpoložljivo pomoč. Prišli smo do trenutka, ko bo morala naša skupnost ponovno stopiti skupaj in dokazati, da smo skupaj zmožni premagati vse izzive. Na vas se obračamo s prošnjo za pomoč pri oskrbi starejših občanov v Centru starejših Medvode.

Iščemo prostovoljce, ki bi bili pripravljeni dnevno nuditi pomoč pri negi starejših, hranjenju in osebni higieni. Prostovoljci bodo pomoč nudili zdravim oskrbovancem, medtem ko bodo zaposleni svoje napore vlagali v oskrbo okuženih stanovalcev. Prostovoljci bodo deležni hitrega usposabljanja za oskrbo starejših, skupine pa se bodo predvidoma po dveh tednih zamenjale. Vse, ki ste zdravi, brez kroničnih bolezni, polnoletni in pripravljeni pomagati, vabimo, da se nam javite po elektronski pošti na cz@medvode.si ali pokličete na številko 01 361 95 25. Prosimo vas, da nam posredujete naslednje podatke: ime in priimek, EMŠO, kraj rojstva, naslov prebivališča, telefon in e-pošto, izobrazbo in dosedanje izkušnje z nego starejših, podatek ali imate opravljene kakšne tečaje s področja prve pomoči ali nege, podatek ali ste že preboleli COVID-19 in podatek o tem ali ste član katerega od lokalnih društev ali organizacij. Prostovoljci bodo v času dela v centru testirani za COVID-19, zagotovljena je tudi vsa potrebna zaščitna oprema z zavedanjem, da 100 % zaščite pred okužbo ni možno zagotavljati. Če ste svojo prostovoljno pomoč pripravljeni nuditi na kakšnih drugih področjih (logistika, fizična dela, …) bomo prav tako veseli vašega klica in vas bomo vpisali v bazo prostovoljcev Civilne zaščite Medvode.

DEOS center starejših Medvode zaradi slabe epidemiološke situacije še naprej ostaja zaprt za obiskovalce. Zaposleni v želji po hitri preprečitvi širjenja okužb in kvalitetni pomoči vsem oskrbovancem vsakodnevno vlagajo izjemne napore. Hvaležni bodo za vsakršno pomoč in podporo. Stanovalci so se primorani zadrževati v svojih sobah, zato jim najbolj primanjkujejo človeški stiki in bližina. Še posebej v teh dneh bodo veseli vaših pisem, voščilnic in klicev.

Kljub drugačnemu mnenju nekaterih, je epidemiološko stanje v državi in tudi naši občini še vedno zelo resno, kar dnevno kažejo številke okuženih in hospitaliziranih. Zato ponovno pozivamo vse občane k doslednemu upoštevanju vseh veljavnih ukrepov. 

Naša solidarnost je ponovno na preizkušnji. Medvoščani smo že večkrat dokazali, da znamo stopiti skupaj, prepričani smo, da bo tudi tokrat enako.

Hvala vsem, ki ste letos že pomagali in vnaprej hvala vsem, ki še boste.

Situacijo v DEOS Centru starejših Medvode lahko spremljate na njihovi spletni strani.

Oglejte si tudi