Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Interventna oskrba starejših in obolelih

Občina Medvode ponovno vzpostavlja interventno oskrbo starejših in obolelih. Na telefonski številki 01 361 95 14 lahko naročite dostavo nujnih življenjskih potrebščin.  Prosimo vas, da pokličete med tednom, od ponedeljka do petka, med 8.00 in 14.00. Posredujete nam lahko tudi elektronsko pošto na cz@medvode.si.

Interventna oskrba je namenjena vsem starejšim, gibalno oviranim ter tistim občankam in občanom, ki zaradi ukrepov zajezitve širjenja koronavirusa ali eventuelne okužbe, ne morete ali ne smete zapustiti stanovanja in se sami ali prek pomoči sorodnikov, prijateljev in znancev ne morete oskrbovati z najnujnejšo hrano, higienskimi pripomočki in zdravili ali drugimi nujnimi zadevami.

Občina Medvode bo s pomočjo zaposlenih v javnih zavodih, prostovoljskih in humanitarnih organizacij poskrbela za najnujnejšo oskrbo iz trgovine ali lekarne, na način, da bo čim manj stika med izvajalci pomoči in prosilci pomoči.
Občanke in občane pozivamo, da spremljajo in upoštevajo navodila pristojnih inštitucij, da prvenstveno zaščitijo sebe in svoje najbližje, da jemljejo razmere skrajno resno, da po nepotrebnem ne obremenjujejo inštitucij, ki v danih razmerah vlagajo vse napore v zagotavljanje najboljših pogojev sobivanja, da se v največji možni meri zadržujejo doma in da se v primeru potrebe po pomoči obračajo tudi na sosede, sorodnike in prijatelje.
Hkrati pa v tem času pozivamo vse, naj v skladu z načeli solidarnosti tudi sami pomislijo na tiste, ki so še posebej ogroženi in jim skušajo po svojih močeh pomagati. 

Prosimo vas, da o možnostih oskrbe obvestite tudi starejše, ki nimajo dostopa do spleta. 

Bodimo pozorni na morebitne goljufije

Ker v nekaterih delih Slovenije samooklicani prostovoljci zlorabljajo strah pred koronavirusom in na različne načine želijo ogoljufati predvsem najbolj ranljive skupine, velja še posebna previdnost. Naši prostovoljci so opremljeni z odsevnimi jopiči Civilne zaščite Medvode, pri sebi pa bodo imeli tudi izkaznico Civilne zaščite. Primer prostovoljca si lahko ogledate na spodaj pripetih fotografijah.

Oglejte si tudi