Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
8°C
PON.
25°C
8°C
Oceni objavo

Gradnja komunalne infrastrukture in rekonstrukcija ceste Vikrče - Tacen

V mesecu marcu bo izvajalec del, podjetje IMP d.d. začel z gradnjo komunalne infrastrukture in rekonstrukcijo ceste Vikrče - Tacen, med hišnimi številkami Vikrče 1 - 36. Sočasno z izvajanjem projekta ČISTO ZATE, se bo rekonstruirala tudi cesta Vikrče – Tacen. Začenjamo torej z gradnjo plinovoda, fekalne in meteorne kanalizacije in optičnega omrežja, izgradnjo pločnika in rekonstrukcijo ceste na tej trasi. To je ena izmed zadnjih tras projekta ČISTO ZATE, saj je večina tras kanalizacije že zgrajena ali v zaključevanju, s čimer se zmanjšuje tudi število tovornih vozil na tem območju. 

 

Pripravljalna dela na trasi se bodo začela 1. 3. 2020, zaključek del pa je predviden do konca septembra. V času del bo izvedena omejitev in prepoved prometa z delno zaporo lokalne ceste LC 251011 (Tacen - Brezovec). Promet bo v času delne zapore potekal izmenično enosmerno, urejen bo s semaforjem ali ročnim usmerjanjem. V času jutranjih in popoldanskih prometnih konic pričakujemo zastoje, zato vsem voznikom, ki prihajate iz smeri Kranja ali Škofje Loke priporočamo, da za vožnjo proti Ljubljani uporabite vzporedni cesti (avtocesta Kranj - Ljubljana ali državna cesta Medvode - Ljubljana).  V času delne zapore ceste v Vikrčah je izvajalec dolžan zagotoviti dovoz za vsa intervencijska in komunalna vozila.

 

Udeležence v prometu prosimo za upoštevanje navodil izvajalca in razumevanje, prebivalce ob gradbišču pa za strpnost v času gradnje. Ker na trasi poteka tudi linija 15 LPP, so v prometnih konicah možne zamude. 

Oglejte si tudi