Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Galerija Sora je odprta

Sobota je bila praznična v Kulturno umetniškem društvu Oton Župančič Sora. Ob 70. obletnici delovanja društva smo slovesno predali v uporabo Galerijo Sora. Z gradnjo galerije smo začeli pred letom dni, v tem tednu pa smo prejeli uporabno dovoljenje za objekt. Z vrednostjo okoli pol milijona evrov gre za največjo zaključeno investicijo na področju kulture v zadnjih desetletjih. Izvajalec del je bilo podjetje Kovinar-gradnje ST, d.o.o., pojekt pa smo prijavili tudi na razpis Eko sklada - Javni poziv 56SUB-LSRS17 (nepovratna finančna spodbuda za nove naložbe v gradnjo skoraj nič-energijskih stavb splošnega družbenega pomena), kjer smo pridobili 64.119 EUR nepovratnih sredstev.

Zbrane sta ob odprtju nagovorila župan Nejc Smole in predsednik sveta Krajevne skupnosti Sora, Mirko Javeršek. Pri prerezu traku se jima je pridružil Franc Plešec, predsednik KUD Oton Župančič Sora, ki je bil tudi slavnostni govornik na prireditvi ob 70. obletnici društva. Nov objekt je blagoslovil župnik Jože Čuk. Na praznovanju, ki je sledilo odprtju, so se s petjem, plesom, glasbo in igro predstavile vse sekcije društva.

Galerija bo namenjena dogodkom kulturnega značaja. V njej se bodo odvijale likovne, slikarske, fotografske in druge razstave. Postavitev takšnega objekta upamo, da bo približala dela lokalnih kulturnikov in umetnikov občanom, ter jim dala prostor za kulturno udejstvovanje in izpopolnjevanje. Prostor bo namenjen tudi druženju in širjenju kulturne zavesti.

Iskrene čestitke KUD Oton Župančič Sora ob visokem jubileju! Naj vam novi prostori dajo nove motivacije za ustvarjanje naslednjih 70 let.

Oglejte si tudi