Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

E-nostavno na kolo

Občina Medvode, Občina Vodice, Društvo za pomoč osebam z motnjo v duševnem razvoju - Barka in Javni zavod Sotočje Medvode sodelujemo v projektu E-nostavno na kolo, ki poteka kot projekt sodelovanja med lokalnimi akcijskimi skupinami (LAS Gorenjska košarica, LAS Srce Slovenije, LAS S Ciljem, LAS Loškega pogorja in LAS Za mesto in vas). V okviru projekta smo v preteklih dneh predali v uporabo polnilnice za električna kolesa, servisne stebričke, kolesarska stojala in kolesarnico z novimi kolesi. Električna polnilnica s servisnim stebričkom in kolesarskim stojalom je tako postavljena v Zbiljah ob Zbiljskem jezeru (pri Bistroju Dotik) in na Topolu pri Medvodah (pri Gostilni Dobnikar), na Kopališču Sora v Goričanah je postavljena solarna polnilnica, pred Športno dvorano Medvode pa kolesarnica s solarno polnilnico in servisnim stebričkom. Javni zavod Sotočje Medvode je prejel tudi 6 novih električnih koles (4 gorska in 2 treking), ki si jih bo možno izposoditi od pomladi naprej.

Namen projekta E-nostavno na kolo je spodbujanje kolesarstva preko oblikovanja ustrezne infrastrukture in turistične ponudbe za kolesarje. Z investicijami v podporno infrastrukturo in opremo se oblikujejo kolesarjem prijazna postajališča na že vzpostavljenih kolesarskih poteh. Preko usposabljanj, dogodkov in promocijskih gradiv pa se bo spodbujalo kolesarstvo kot obliko trajnostne mobilnosti in poslovnih priložnosti.

Na podlagi povezovanja z drugimi LAS-i, izmenjavi znanj ter ogleda dobrih praks se bo oblikoval predlog standardizacije kolesarju prijaznega ponudnika ter priročnik za spodbujanje turističnih/gostinskih ponudnikov, da postanejo kolesarjem prijazni ponudniki. Poseben poudarek operacije bo tudi na promociji in vključevanju ranljivih ciljnih skupin.

Projekt se izvaja v okviru LAS Za mesto in vas ter je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada: Evropa investira v podeželje.

Oglejte si tudi