Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Dvodnevna vaja reševanja pogrešanih oseb

V preteklih dneh je potekala dvodnevna vaja Civilna zaščite Medvode in Policijske postaje Medvode "Iskanje pogrešane osebe Medvode 2022". Prvi del je potekal 6. maja na območju ob reki Savi, drugi del pa včeraj, 18. maja, na območju Polhograjcev.
Na vaji je sodelovalo več različnih intervencijskih služb in sicer Civilna zaščita Medvode s štabom, službo za podporo vodenju in poverjeniki, Policijska postaja Medvode, Gasilska zveza Medvode in prostovoljna gasilska društva, Krajevna organizacija Rdečega Križa, Javni zavod Sotočje Medvode, Lovska družina Medvode, Planinsko društvo Medvode, medobčinski inšpektorat in redarstvo, Enota vodnikov reševalnih psov Ljubljana, Civilna zaščita Škofja Loka, PGD Gosteče in PGD Medno. Prisotni so lahko spoznavali opremo in postopke drugih enot in izmenjali znanja ter izkušnje.
V prvem delu se je pogrešana oseba nahajala na območju ob reki Savi, na vaji je sodelovalo 39 posredovalcev. V drugem delu je reševanje potekalo v hribovitem predelu občine, kjer so reševalci iskali pohodnika na območju Govejka in Gontarske planine. Skupaj je na drugem delu vaje sodelovalo 46 posredovalcev. 
Oba dela vaje sta se uspešno zaključila, saj sta bili obe pogrešani osebi najdeni. Z dvodnevno vajo smo preverili delovanje in sodelovanje različnih reševalnih ekip, ki se z vajami urijo za različne situacije s katerimi se srečujejo pri intervencijah.

Oglejte si tudi