Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
13°C
4°C
Oceni objavo

Psihosocialna pomoč ob epidemiji koronavirusa

Vzpostavili smo klicni center za psihosocialno pomoč občanom. Pokličete lahko vsak delovni dan od ponedeljka do petka, med 8. in 16. uro, na telefonsko številko 01 361 95 15. V skrbi za duševno zdravje v času epidemije koronavirusa so občanom brezplačno omogočene različne oblike psihološke podpore.

Situacija, s katero se srečujemo, je izjemna in predstavlja izziv za vse. To ne pomeni, da bomo vsi doživljali hude stiske, saj smo ljudje zelo odporni in prilagodljivi. Če pa nas trenutne razmere obremenjujejo, se bomo z njimi lažje spoprijeli, če vemo, da se lahko na koga obrnemo.

V kolikor potrebujete pogovor, družabništvo po telefonu, psihološko ali duhovno oskrbo, lokalne informacije, socialno in praktično pomoč v času trajanja epidemije, nas pokličite in skupaj bomo poiskali rešitev. Telefonska podpora se bo odvijala v obliki razbremenilnih pogovorov, ni pa namenjena poglobljeni (psihoterapevtski ali psihiatrični) obravnavi.

V klicnem centru vas bodo povezali tako s strokovnjaki, kot tudi prostovoljci, ki vam bodo prisluhnili ob soočanju s stresom, strahovi ali skrbmi, povezanimi s koronavirusom. Na pomoč so nam priskočili zaposleni v Zdravstvenem domu Medvode, duhovniki vseh medvoških župnij, študentje različnih študijskih smeri in različni prostovoljci, ki se bodo potrudili, da skozi pogovor najdete odgovore na vaša vprašanja.

 

Pokličete nas lahko med ponedeljkom in petkom od 8. do 16. ure na 01 361 95 15. Druge dežurne telefonske številke najdete tudi na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Oglejte si tudi