Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
26°C
11°C
Oceni objavo

Odpiramo tržnico in zbirni center

Od srede, 15. aprila 2020, bosta ponovno odprta Tržnica Medvode in Začasni zbirni center za ločeno zbiranje odpadkov Medvode, ki sta vrata zaprla ob razglasitvi epidemije sredi marca.

 

Tržnica

 

Tržnica Medvode bo delovala prilagojeno, skladno z odredbo poveljnika Civilne zaščite Medvode. Prodaja se bo do nadaljnjega izvajala vsako sredo, med 8:00 in 12:00 ter vsako soboto, med 7:00 in 12:00. Zaradi zagotavljanja ustreznih odmikov, bodo v prvih dneh na tržnici prodajali le prodajalci iz območja občine Medvode. Civilna zaščita Medvode je tržnico zaščitila z ograjo, vzpostavljen pa je tudi vhodno – izhodni koridor. Pri nakupovanju upoštevajte vse preventivne varnostne ukrepe, še posebej vzdržujte 2 metra razdalje do drugih prisotnih, pred pristopom do prodajne mize pa počakajte v vrsti na ustrezni razdalji. Na tržnici je obvezna uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta ali podobne oblike zaščite). Pred vstopom na tržnico je obvezno razkuževanje rok. Tako razkužilo, kot tudi zaščito za obraz, bomo zagotovili pri vhodu na tržnico. Kupci se dotikajte le tistih izdelkov, ki jih nameravate kupiti.

 

V času odprtja tržnice bodo za red skrbeli reditelji in prostovoljci Civilne zaščite. Prosimo upoštevajte njihova navodila in navodila upravljalca tržnice, ki so namenjena varnosti vseh prodajalcev in kupcev.

 

Prodaja je dovoljena samo ob upoštevanju priporočil za prodajalne in njihove zaposlene ob epidemiji novega koronavirusa SARS-CoV-2, ki jih je izdal Nacionalni inštitut za javno zdravje

 

Če kažete kakršnekoli znake okužbe, ostanite doma.

 

Zbirni center

 

V pomladnih dneh običajno opravljamo veliko opravil na vrtu in pospravljamo naša domovanja. Javno podjetje VOKA SNAGA bo ponovno začelo z odvozi odpadkov iz zbirnih centrov, zato bomo ponovno lahko odprli tudi zbirni center v Medvodah. Na zbirnem centru bomo odpadke zbirali po običajnem urniku, torej vsako sredo od 14.00 do 17.00 in v soboto od 8.00 do 12.00.

 

Zaradi preprečevanja širjenja okužbe bodo obiskovalci morali nositi zaščitne maske (ali drugo zaščito) ter vzdrževati predpisano varnostno razdaljo. V zbirnem centru bo veljal poseben režim, vstop bo omogočen največ trem vozilom hkrati.

 

Promet oziroma vstop v zbirni center bodo usmerjali reditelji in ker se pri dovozu v zbirni center lahko pojavijo zastoji, uporabnike prosimo za strpnost in striktno upoštevanje navodil. Zaradi pričakovane gneče bomo spremenili tudi prometni režim na Cesti komandanta Staneta pred zbirnim centrom. Promet bo potekal enosmerno, dostop do zbirnega centra pa bo mogoč iz smeri knjižnice (in ne več iz smeri krožišča pri Donitu).

 

Vse občane in občanke pozivamo, naj odpadkov, ki ne spadajo v domače zabojnike, ne puščajo na ulicah, poleg zabojnikov ali v naravi in da so spoštljivi do okolja, drugih občanov in komunalnih delavcev.

Varnostna navodila za obiskovalce zbirnega centra. 

 

Prosimo vas, da poskrbite za ranljive skupine občanov in nakupe ali odvoz odpadkov zanje opravljate le mlajši in zdravi.

Oglejte si tudi