Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
12°C
JUTRI
20°C
13°C
Oceni objavo

Božiček obdaroval otroke v gostišču Čebelica

Ne mine veliko časa ko jih obdari sveti Miklavž  in že pride drugi od dobrih mož Božiček in prinese darila  le pridnim otrokom. Gostišče Čebelica na Brdu pri Lukovici  se je v sredo, 20. decembra, spremenilo v veliko dvorano polno pridnih  otrok, ki so jih pripeljali njihovi starši. A najprej smo  prisluhnili igrici pri kateri so sodelovali tudi otroci.

Pomagali so deklici Mini z nasveti kako narediti snežaka Snežkota  in  ga po vseh predpisih opremiti s korenčkom, gumbi, klobukom, šalom in metlo. Mina in Snežko se dobro razumeta zato sta se skupaj z otroci igrala. Za Mino je  prišla snežinka Nagajivka in tudi z njo so se  otroci igrali, ker je bil Snežak jezen nanjo in se ni hotel igrati z njo. Tokrat so bile igrice že zahtevnejše in na koncu sta Snežak in snežinka Nagajivka zastavljala še uganke. In otrokom slednje sploh niso delale težav, zato so skupaj poklicali Božička, ki se je opravičil, da je zaradi velike gneče pred Čebelarskim Centrom Slovenije  moral sani in jelene pustil na strehi. Ob tem je preveril, če Rudolfu še sveti smrček, če je Blisk še hiter kot strela in če Grom še vedno prdi kot pred letom dni. Ugotovil je, da so otroci pridni in da si zaslužijo darila in jih zato preštel, če se slučajno ni zmotil pri številu daril. Dokaj točen je bil, saj je vsak od otrok dobil svoje darilo  kot nagrado pa še fotografiranje z Božičkom osebno in še bratca in sestrico je lahko vzel poleg.

Potem, ko je podelil darila je odšel obdarovat še druge otroke. Te, ki so ga obiskali na Brdu v Čebelarskem centru Slovenije v  gostišču Čebelica  pa napotil k delavnicam, kjer so njegovi palčki ustvarjali poleg ostalega tudi  čudovite tattoo poslikave in poslikave obraza. Palčke je pustil še nekaj časa v gostišču pri Čebelici sam pa po obljubil, da pride tudi prihodnje leto. Odbrzel je naprej, le do strehe se je moralpovzpeti in že ga ni bilo več.

DJD            

 

Oglejte si tudi