Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
7°C
JUTRI
27°C
8°C
Oceni objavo

Dušni pastirji pri županji

Na povabilo županje mag. Olge Vrankar so se tudi letos 10. januarja v prostorih občine zbrali  duhovniki, ki delujejo v Črnem grabnu, da si stisnejo roko, si zaželijo zdravja in blagoslova ter  spregovorijo o tem in onem.

Utrip in življenje v župnijah krojijo tako farani in faranke ob pomoči duhovnikov, ki so  zaslužni, da je utrip v župnijah bogat. Sem zagotovo sodi tudi duhovni razvoj ter obnova in vzdrževanje sakralnih objektov. Če smo vajeni, da je nekoč imela vsaka župnija svojega duhovnika danes še zdaleč ni več tako. Za duhovno oskrbo v Črnem grabnu imamo tako sedaj dva duhovnika in enega duhovnega pomočnika ter stalnega diakona in voditelja molitvene skupine. Zgledno sodelovanje duhovnikov z občino je že obrodilo številne uspešno zaključene projekte, ki so žal  povezani tudi s finančno zmožnostjo občine. A tam kjer je volja je tudi pót in tako se da marsikaj postoriti tudi ob manjšem finančnem vložku.

Tudi tokrat je tekel pogovor o zmožnostih za nadaljevanje nekaterih projektov, ki zahtevajo celovito obravnavo in pomenijo ohranjanje dediščine, ki so nam jo zapustili naši predhodniki. A kakor je bilo ugotovljeno, bomo, če bodo le zdravi, uspešno rešili še mnogo težav s katerimi se srečujejo duhovniki pri svojem poslanstvu v zadovoljstvo tako vernih kot nevernih občanov in občank. 

Oglejte si tudi