Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

V Gradišču, kot v Planici!!!

V naši mali, lepi in športno usmerjeni vasici se več kot polovica mladine ukvarja z hokejem. V dnevih Olimpijskih iger pa smo tej športni panogi, dodali še smučarske skoke oziroma po naše imenovane, Kamikaze v alpskem slogu. Iz male ideje in večernega vaškega kramljanja, smo fantje dali glave skupaj in prišli do pravega Gradiško-skakalnega spektakla. Vendar pa vsega tega nebi bilo, brez enkratne delovne ekipe, ki je 6 dni in noči bila v stiku z skakalnico in dogodkom. Zares lep občutek, ko vidiš da cela vas stopi skupaj in podpre nekaj kar nam ni v navado. Nagrajeni pa smo bili več kot bi si kdorkoli mislil, najbolj seveda v odzivih prvega tovrstnega dogodka v Gradišču. Že v dnevih pred tekmo, je bilo po ogledu ogromno "firbcev", čutiti precejšen obisk, da pa bomo imeli v soboto 17.2.2018 na štartni listi kar 41 tekmovalce in dodobra napolnjen "Štefetov" hrib z obiskovalci, tega si ni nihče predstavljal. Iz več koncev Slovenije so prišli tekmovalci, polni ugibanj, kako bo tekmovati na Gradiški lepotici in sploh prvi uradni tekmi skokov pod Sveto Marjeto. Razpletlo se je za vse srečno, brez poškodb, tekma polna lepih skokov, nov uradni rekord pa meri 23.5m, dosežek skakalca Gregorja Klopčič iz Žič.
Nočni Gradiški skakalni praznik ter pravo Planiško vzdušje pod reflektorji na in ob skakalnici, smo zaključili z podelitvijo nagrad najboljšim, himno Slovenije ter ognjemetom. Veselijo pa nas seveda sami pozitivni odzivi skakalcev in navijačev, to pa nam je tudi največja motivacija za naprej! Zares dogodek, ki nam bo ostal v spominu! In že se širi vprašanje; bodo Gradišče poleg najbolj aktivnega Zlatega Polja oziroma skakalnici na Mali Lašni, postale nov Lukovški skakalni center? Zakaj pa ne, mi že čakamo nov sneg! :)

Vso zahvalo za  pomoč na Gradiški skakalni prireditvi pa bi namenili: Kmetiji Pr`Štefet, Martin Drčar; Kmetija Pr`Karež, Aleš Pestator; Mizarstvo Miran Hrovat; Tisk in vezenje tekstila Rajko Cvetko Dob; Trgovina Lila Dob, Gašper Cvetko; reševalno osebje, Bogdan Kobe in Loti Cerar; izdelava odličij, Robert Koprivec; Skakalni klub Ihan; Športno društvo Podgorje ter ozvočenje, Uroš Cerar.

Zahvala tudi vsem tekmovalcem za udeležbo na prvi uradni tekmi smučarskih skokov v Gradišču pri Lukovici, obiskovalcem in navijačem ter vsem vaščanom vasi Gradišče in ostalim, ki ste karkoli pomagali pri izpeljavi prvega skakalnega Gradiškega spektakla! Brez Vas, nam nebi uspelo!

VSEM SKUPAJ ŠE ENKRAT HVALA!

Za skakalni komite #GradiškaMamutka2018, Dario Vesel :) 

 

 

Oglejte si tudi