Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Lukovica
JUTRI
21°C
11°C
SOB.
23°C
11°C
Oceni objavo

Delovanje NK Črnega grabna

Predstavitev kluba in njegovih dejavnosti

NK ČRNI GRABEN

 

Nogometni kljub črni graben deluje drugo leto ustanovljen je bil 23.08.2011 s strani predsednika Draga Kolenka ustanovljen Nogometni klub Črni graben. Domžalčan Drago Kolenko je bil drzen, saj je po dolgem premoru in poleg tega kot neobčan Občine Lukovica, upal v ponovni zagon nogometa v Črnem grabnu. To mu tudi uspeva.

 

K sodelovanju je povabil trenerje, ki so iz Črnega grabna :

  • Rok Cerar, Luka Orehek, David Udovič, Tilen Strmšek, Anže Čerin in treninge vodi tudi Drago Kolenko predsednik kluba

 kar učinkuje pozitivno na naše otroke, saj jih trenirajo fantje, s katerimi se srečujejo v domačem kraju. Starši nadobudnih nogometašov smo veseli, da se je našel nekdo, ki je naše otroke spravil na svež zrak z obilo rekreacije, druženja in sprostitve, namesto da dneve preždijo za računalniki in televizijo.

V dveh letih so bile ustanovljene ekipe U-6, U-8, U-10, U-11, U-13, ženska selekcija in veterani. V klub je včlanjenih 88 igralcev in igralk. Treningi potekajo vsak dan, med vikendi pa igrajo redne tekme v ligi MNZ ekipe U-8, U-10, U-13 in U-11, ki trenutno zaseda drugo mesto.  Za naše najmlajše U-6 smo ustanovili ligo U-6 NK Črni graben, v kateri sodeluje šest klubov. Prav tako smo za žensko ekipo ustanovili ženski nogometni ligaški turnir LEPOTA ZDRAVJE 2013/2014, ki je v polnem teku. Tudi tu sodeluje šest klubov z območja celotne Slovenije in sicer:

  • NK ČRNI GRABEN
  • NK ILIRSKA BISTRICA
  • NK LOČAN ( Škofja loka)
  • NK TERMIT MORAVĆE
  • NK VRHNIKA
  • NK BLED

Pri Medobčinski nogometni zvezi je postal predstavnik ženskega nogometa v Sloveniji tudi nas predsednik kluba Drago Kolenko na kar smo zelo ponosni.

Imamo  tudi veterane : S selekcijo veteranov gremo naslednje leto v Ljubljansko veteransko ligo.

Tako ima nogometni kljub Črni graben 7.selekcij

Junija letos je NK Črni graben organiziral mednarodni veteranski turnir za pokal Občine Lukovica. Sodelovalo je pet ekip iz treh držav. Pravtako se je v Domžalah na dan mladosti odvijal zdaj že tradicionalni turnir v ženskem nogometu. Za naše najmlajše NK Črni graben vsako leto organizira Miklavžev turnir, kjer ob koncu turnirja Sv. Miklavž obdari vse prisotne otroke.

V osnovni šoli Janka Kersnika na Brdu ima NK Črni graben dvakrat tedensko nogometni krožek v okviru interesnih dejavnosti, ki ga vodi trener NK Črni graben. Krožek je zelo dobro obiskan. V okviru interesne dejavnosti se lahko otroci udeležujejo šolskih nogomernih tekem, ki se odvijajo med osnovnimi šolami. Veseli bomo vsakega novega člana ali članice.

NK Črni graben deluje skozi celo leto. Poleti so treningi na travnatih površinah nogometnega igrišča RCU, pozimi pa v telovadnicah. Za letošnjo zimo si je klub po težkih in dolgotrajnih pogajanjih z vodstvom šole uspel pridobiti proste termine telovadnic v OŠ Janka Kersnika na Brdu in v Blagovici. Tako smo zmanjšali stroške najema v primerjavi z lansko zimo. Žalostno je, da imajo pri izbiri terminov prednost klubi iz drugih občin.

Barve naših dresov so rdečo črni pri zenski ekipi pa imamo tudi rezervne drese rumeno črne barve.

NK Črni graben je poleti praznoval drugo obletnico obstoja in kljub gospodarski krizi, ki se je dotaknila vseh področij – tudi nogometa, nam uspeva pokrivati stroške najemnine nogometnih igrišč v RCU, ter vse ostale stroške, ki sproti nastajajo. Kljub podpori s strani občine, sponzorjev in donatorjev pa se dogaja, pa se najdejo tudi nasprotniki vizije naše športne dejavnosti.

V Črnem grabnu ,kjer je število prebivalcev 5.766  in seveda  Krajevnih skupnosti:

·         Blagovica, Češnjice, Krašnja, Lukovica, Prevoje, Rafolče, Trojane, Zlato Polje

·          in skupno 66 naselij bi nujno potrebovali nogometno igrišče ne da plačujemo zelo visoko najemnino,ki je v lasti privat lastniku.

Želja kluba NK Črni graben je občinsko nogometnio igrišče, kot ga imajo drugi klubi, s katerim bi morda odpadli stroški najemnin. S prihranjenimi sredstvi bi si klub lahko privoščil organizirati več dogodkov, ki so namenjeni otrokom. Otrokom iz socialno šibkejših družin pa bi bilo omogočeno, da se lahko kljub finančnim težavam v družini pridružijo klubu in približajo nogometu.

 

NOGOMETNI POZDRAV!

Oglejte si tudi