Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Božični Trial – vozniki na trial motorjih igrali nogomet

AMD Lukovica je v soboto, 22. decembra 2018, na prostoru pred Avto-Kveder v Lukovici, organiziralo revialno tekmovanje s trial motorji.

 

Tekmovanje v Trialu je potekalo na osmih sekcijah. Vse sekcije smo pripravili na lokaciji pred Avto Kveder. Tekmovalci so bili razvrščeni v tri kategorije: rdeča, rumena in bela. Vsaka sekcija je bila prilagojena trem različnim težavnostnim stopnjam.

 

Tekmovanje, ki ni bila le klasična trial dirka, je društvo organiziralo na pobudo našega člana in državnega prvaka v trialu, Severina Sajevca. Na prvi sekciji smo tekmovalcem merili tudi čas. Na sedmi sekciji so metali sekiro v leseno tarčo, v osmi pa so morali zavrteti krog s številkami 0, 1, 2, 3 in 5. Tekmovalec je dobil toliko kazenskih točk (KT), kot je pokazala številka, kjer se je zaustavila številčnica. Nastopilo je 25 tekmovalcev. Na tekmovanju je sodeloval tudi voznik iz Italije, Paolo Concina, ki je v letu 2017 nastopal na dirkah za svetovno prvenstvo. Svoje mojstrstvo je pokazal tudi v Lukovici.Po končanih vožnjah so se dvo-članske ekipe pomerile v nogometu na motorjih. Igrali so na izpadanje.

 

Tekmovanje si je z zanimanjem ogledala tudi Olga Vrankar, županja Občine Lukovica.

  

Zmagovalci v posamezni kategorijah so bili vozniki, ki so zbrali najmanj kazenskih točk. Posebej so bili nagrajeni tudi vozniki v posamezni kategoriji, ki so dosegli najhitrejši čas na prvi sekciji in pri tem niso naredili nobene napake. Pokale so poleg spodaj navedenih prejeli tudi drugo in tretje uvrščeni tekmovalci v posamezni kategoriji. Vsem sodelujočim tekmovalcem so bile podeljene manjše praktične nagrade.

 

Rezultati:

Kategorija »rdeča«: Paolo Concina; najhitrejši čas na prvi sekciji Lan Zorman (35.58)

Kategorija «rumena«: Boštjan Fujs; najhitrejši čas na prvi sekciji Andrej Črnkovič (26.18)

Kategorija »bela«: Maks Dežnak; najhitrejši čas na prvi sekciji Miloš Dežnak (33.30)

Kategorija »otroci«: Ian Pristovnik

Kategorija «nogomet na motorjih«: Andrej Škaper / Andrej Črnkovič

 

 

Oglejte si tudi