Lukovica

JUTRI
21°C
13°C
ČET.
23°C
12°C
Oceni objavo

340 krogov v šestih urah

Združene moči članov AMD Lukovica in Moto kluba Rokovnjači so se že tretjič izkazale za odlično ekipo pri organizaciji vztrajnostne dirke z mopedi. Veliko dela s pripravami in uskladitvijo vseh vpletenih smo v zadnjem tednu premagovali predvsem s pravim klubskim duhom, ki nas povezuje ob takih dogodkih. Poleg številnih sponzorjev, ki so pomagali pri ureditvi prizorišča in s prispevki za nagrade, je neizmerljiv delež prispeval AvtoKveder. Vsem se najlepše zahvaljujemo.

Po lanskoletni prvi dirki – oktobra 2014, se je pojavila želja po več dirkah, hkrati pa so tovrstne vztrajnostne dirke začeli organizirati tudi drugje – spomladi je bila dirka v Kamniku, septembra pa v Ivančni Gorici. Z organizatorji se že dogovarjamo za prihodnje leto, da bomo ustrezno uskladili datume in se bodo lahko ekipe prijavile na več preizkušenj. Na jesenski dirki za Veliko nagrado Lukovice, ki je potekala 19.9.2015, je sodelovalo 26 kvalificiranih ekip s spomladanske dirke in ena povabljena ekipa motokrosista Klemna Gerčarja. Za  prestižen naslov zmagovalca dirke je tako skupaj potegovalo 81 dirkačev.

Vozniki so najprej opravili tehnični pregled, prevzeli transponderje za časomerilstvo, si ogledali progo in nato ob 14h startali v teku do motorjev. Start je spektakularno popestrila še jata golobov, ki jih je izpustil naš simpatizer Brane.

Proga je potekala po asfaltu in po peščeni podlagi, kjer se je še bolj pokazala tehnična pripravljenost voznikov. Sodniški del so profesionalno prevzeli člani AMD Lukovica, iz vrst MK Rokovnjači pa so bili redarji. Tekmovalce so vseh šest ur bodrili navijači ob progi in na tribuni, za tehnično brezhibnost motorjev pa so poskrbeli v boksih. Štiri ekipe so zaradi različnih okvar motorjev odstopile.

1/4




Po šesturni vztrajnostni preizkušno so si prvo mesto pridirkali Anže, Dino in Rok iz ekipe Modri Dirkači, na drugo mesto so se uvrstili Suličarji, za njimi pa Flexer racing team.

Za najboljših deset ekip so nagrade prispevali Avto šola Šmarca, Avto Cerar Seat, Cilinder.si, Frčomoto, Pustolovski park GEOSS, MN Group in Kobal transport.

 

Oglejte si tudi