Lukovica

DANES
21°C
15°C
JUTRI
21°C
13°C
Oceni objavo

Podružnično osnovno šoli v Krašnji obiskala policistka

Čeprav se v mesecu požarne varnosti običajno bolj srečujemo z gasilci in gasilkami, je tokrat v ponedeljek 2. oktobra učence in učenke  podružnične osnovne šole v Krašnji obiskala Agata Lucija Jevnikar, ki opravlja naloge vodje okoliša na Postaji Policije v Domžalah. Kje so tisti časi, ko so doma otroke strašili s policaji, cigani ter drugimi osebami, ki da jih bodo odpeljali, če ne bodo ubogali, pospravili sobe  naredili naloge in še kaj. Danes pa je drugače, saj se tudi v policiji trudijo mladim predstaviti ta poklic in jim pokazati, da so policisti in policistke prijazne osebe in so med nami zato, da nam pomagajo.

V šoli so učenci in učenke različnih starosti in obiskujejo različne razrede, zato je bila predstavitev dela in nalog policista prilagojena starostni stopnji učencev posameznega razreda. Starejši otroci so se  podali po kraju in se seznanjali s prometom in s prometnimi pravili, ki jih morajo upoštevati kot pešci. Mlajša skupina je spoznavala policijsko vozilo  in opremo v njem. Seveda so ob tem nase nadeli tudi policijsko kapo in v roke vzeli loparček ter »tonfo«, palico ki je nadomestila gumijevko. Tako pri enih kot pri drugih je tekel pogovor o tem kako postati policist ali policistka z izobraževanjem v osnovni šoli, srednji šoli in nato z vpisom na policijsko akademijo. Seznanili še s posebnimi »specialnimi« nalogami policije, kot so vodniki službenih psov, konjeniki, prometna policija, letalska, specialna in zaščitna enota in ostalimi službami v policiji.

1/6






Učenci so tako lahko spoznali, da je policijsko delo zahtevno in odgovorno, pa tudi lepo in pomembno, saj  policisti pomagajo ljudem v nesrečah ter skrbijo za spoštovanje zakonov in zagotavljanje varnosti v družbi. To je bil dan, ki bo otrokom prav gotovo ostal v lepem spominu.   

 

Oglejte si tudi