Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
8°C
TOR.
26°C
11°C
Oceni objavo

Božični bazar v šoli Janko Kersnik na Brdu

Jingle bells, Jingle bells, spet so prazniki. V srcih mir, na licih smeh za vse dobre je ljudi, hej. Jingle bells, Jingle bells, hitro na sani.
V tiho noč naj nežni glas kraguljčkov zazveni....«  je zapel
MPZ Ciklamen, s katerim je naznanil začetek bazarja in dneva  odprtih vrat na OŠ Janka Kersnika Brdo na zadnji dan meseca novembra. Čeprav nas je pesem vabila na sani, smo se še kar nekaj časa pomudili v prostorih avle in prisluhnili Katrin, Metodu in Emi iz 5. razredov, ki so nas  pozdravili tako v svojem imenu kakor  v imenu  vseh   zaposlenih in učencev OŠ Janka Kersnika Brdo.  Nato so se  Mladinskemu pevskemu zboru Ciklamen, ki ga vodi učiteljica Andreja Pirc, so se pridružili še pevci otroškega pevskega zbora Kresničke in skupaj so zapeli dve pesmi: Feliz navidad in Želimo vam srečen Božič. Zbor je na klavirju spremljal Tomaž Pirnat in pri drugi  pesmi pa sta se mu pridružili še  Ajda Kokalj in Ema Juteršek z violino. Ker z mesecem decembrom vstopamo v  praznične dni,  polne pričakovanja, veselja in upanja, in k praznikom spada tudi lepa glasba, so na oder prišli učenci Glasbene šole Domžale oddelka Brdo in pod mentorstvom Neže Prešeren, Ane Novak in Jakoba Sajeta zaigrali na flavte, violine in klarinet. Na klavirju  jih je spremljal Tomaž Pirnat. In kaj vse smo lahko videli na dnevu odprtih vrat in božičnem bazarju v prostorih šole. Že ob vhodu je v nos prišel prijeten vonj po pokovki, ali bolje poznanih kokicah  in drugih sladkih dobrotah. Pred šolskim kaminom nas je čakal foto kotiček, poleg njega so učenke ID Medvrstniška pomoč  poslikavale obraze ali nohte. Za popolno urejenost so poskrbele dekleta v frizerskem  kotičku, kjer so iz vaše skodranih ali gladkih las naredile čudovito pričesko. Se še spomnite tiste reklame ko pravi Rifle, je že dolgo niste slišali.... In ker nekaterih pravljic res že dolgo nismo slišali, smo se podali  v pravljični kotiček in prisluhnili najljubšim  pravljicam iz naše mladosti, ki so jih doživeto prebirali učenci in učenke. In če se nam je katera zgodba ali pravljica res zdela zanimiva, smo se lahko ustavili na sejmu knjig in družabnih iger, ter jo poiskali in kupili. In med drugimi našli še nešteto zanimivih knjig po res ugodnih cenah. Tudi druge stojnice so ponujale kreativne in domiselne izdelke, ki so jih ustvarjali učenci od 1. do 9. razreda in se ob tem imeli  zabavno, prijetno in poučno. Lahko smo preizkusili tudi srečo z nakupom srečke. Nekaj sreče je imel vsak kupec, saj je bila vsaka srečka dobitna, največ sreče pa je ujel dobitnik glavne nagrade izleta v London. Čestitke !

Privoščili smo si lahko sladke in slane dobrote, kot so palačinke in kokice, si ob tem  privoščili še kavo, čaj ali sok. Seveda pa k vsaki taki prireditvi spada tudi nagovor ravnateljice šole. Dr. Anja Podlesnik Fetih je že takoj na začetku vse obiskovalce nagovorila in zaključila z dobrimi željami za prihajajoče leto. In kakšne so bile želje večine od nas obiskovalcev? Da sveti Miklavž, Božiček ali dedek Mraz na šolo prinesejo močnejše ozvočenje, da se bodo nastopajoči slišali tudi v drugih delih šole. Verjetno je bilo želja še veliko več, prav gotovo pa je vsem skupna, da bomo  zdravi in z nasmehom ter zavzetostjo stopili v novo leto 2024 in uspešno zaključili šolsko leto. Potem pa se čez eno leto spet srečamo na veselem bazarju.   DJD   

Oglejte si tudi