Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
7°C
JUTRI
27°C
8°C
Oceni objavo

Po dveh zaporednih zmagah poraz

Novo ustanovljeno športno društvo Laseno je ob pomoči krajevne skupnosti, Občine Kamnik, Občine Lukovica in številnih donatorjev iz obeh občin organiziralo 12 urni nogometni maraton med ekipama Črnega grabna in Tuhinjske doline.

V jutranjih urah sobote 17. junija  so stekle priprave in točno ob 8. uri se je tekma začela in trajala do 20. ure. Kar  70 ljubiteljev nogometa je igralo izmenjaje ter dalo skupno 234 golov. Tokrat so bili nogometaši iz Tuhinjske doline uspešnejši z 125 zadetki in prejeli od nasprotnikov le 109 golov. Zanimivost maratona je, da na tekmi ni sodnikov, saj vsi igrajo pošteno, na bazi fair playa, kar je zapisano tudi v pravilih 12 urnega maratona.

Tekma je bila iz minute v minute bolj razburljiva in napeta, saj so se goli na obeh straneh kar vrstili. Le sem ter tja se je zgodilo, da  jih žoga ni in ni ubogala in ni hotela v gol pri nobenem od moštev. Med tem ko fantje in možje niso bili v igri, so se lahko okrepčali in pripravili  za naslednje minute igranja. Tudi za obiskovalce in navijače je bilo poskrbljeno z gostinsko  ponudbo, za najmlajše pa v veliko zadovoljstvo staršev s številnimi igrali.

Da je nogometni maraton priložnost tudi za srečanje, druženje in pogovor sta bila enotnega mnenja tako županja Lukovice mag. Olga Vrankar kot župan Kamnika Matej Slapar, ki sta si prišla tekmo tudi ogledat. Ker so poškodbe pri nogometu nekakšna stalnica, tudi tokrat brez njih ni šlo, vendar ni bilo hujšega in se je k sreči vse dobro izteklo in poškodovani bodo lahko kaj kmalu spet.

Prehodni pokal je tokrat prišel v last nogometašev iz Tuhinjske doline, kamor je odšla tudi nagrada od stave  kakšen bo skupen seštevek golov. Tretji nogometni maraton Laseno 2023 je pod streho zahvaljujoč se navdušenim ljubiteljem nogometa ter številnim pokroviteljem, ki so prireditev podprli. Kako bo z rezultatom in v čigave roke bo romal pokal bomo izvedeli čez eno leto, ko se spet odvije zanimiva dvanajst urna tekma. Če pa vam šport ni neznanka ali pa bi želeli biti malo aktivni, imate možnost, da se včlanite  v Športno društvo Laseno in zagotavljam vam, da vam ne bo dolgčas.  DJD     

Oglejte si tudi