Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
14°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

Budnica AMD Lukovica

Vremenska napoved za prvi maj ni bila ravno obetavna, a vendar zjutraj ni nič kazalo, da bi deževalo. Tako so se, v zgodnih jutranjih urah, pred gostiščem Furman, začeli zbirati motoristi in vozniki motornih vozil, da z budnico obeležijo prvi maj praznik dela.

Število voznikov, takšnih in drugačnih motorjev in avtov,  se je  počasi večalo in glede na zgodnjo uro je prav prišla kavica iz gostišča Furman. Gesta gostinca, ki se ponavlja potem še na drugih točkah v Črnem grabnu kjer se budničarji ustavijo. In se je začelo, kolona vozil je speljala in ker ura ta dan ni ravno gospodar je vseeno, ali gredo malo pred šesto, ali malo čez. Pa tudi hitrost ta dan ni merilo. Najprej je na vrsti slovesen krog okoli trga v Lukovici in zaradi števila udeležencev je bil potreben kakšen krog več, da so se razvrstili in nato je kolona organizirano krenila proti Prevojam Lešarjeve domačije in potem nazaj.

Obiskali so večino krajev v občini Lukovica  in kjer so se ustavili so bili deležni manjše, ali večje pogostitve. Hrup je naznanil praznik, budnica je zagotovo uspela saj ni bilo nobenih poškodb ali okvar in celo možje v modrem, ki so se znašli v bližini, so bili zadovoljni z odlično organizacijo AMD Lukovice. Naj živi prvi maj praznik dela.        

Oglejte si tudi