Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

11. pustna povorka v Šentvidu pri Lukovici

Med enajstimi pustnimi povorkami v organizaciji TD sveti Vid iz Šentvida pri Lukovici, jih je bilo kar nekaj, ko je na pustno soboto deževalo. Tudi letos je dež krojil veselje pustnih šem, a se je vzdržal ravno toliko, da  so izpeljali povorko in razglasili kdo je spekel najboljši in najlepši krof ter najboljše pustne maske.

V povorki sta tokrat igrali godba Lukovica in Puhački orkester iz mesta Pirovac. Slednji je na koncu prireditve v dvorani kulturnega doma Antona Martina Slomška pripravil še  koncert. Vsako  leto se v povorki na ogled postavijo  številne zanimive maske, ne manjka pa tudi kakšna novost. Tokrat so člani in članice društva pripravili miškino stojnico, kjer so marljive miške pekle, kaj drugega kot, miške. Posebno težko delo imata vsako leto tudi komisiji. Prva, ki ocenjuje krofe in izbere najboljšega in druga komisija, ki izbira najbolj domiselne maske. Oboji svoje delo vzamejo zelo resno in tudi letos so razglasili zmagovalce v obeh kategorijah.

Naj krof je spekla Nevenka Kokalj, ki je le za odtenek prehitela drugo uvrščeno Špelo Lenček in tudi tretjeuvrščena Vanja Štembal ni prav dosti zaostajala. Zmagovalko so vprašali kaj je pomembno pri peki krofa? Odgovor je bil kratek in jedrnat: »Prvo, da gre dec od doma, potem pa peka s srcem, pa brez prepiha.« je še dodala. Na povorko mask so prišli vikingi, številčna pasja druščina dalmatincev, smrkci, safari in havaji druščina, ter številni drugi  in  nazadnje tudi vlak Slovenskih železnic. Slednji je imel na enem izmed vagonov napis, da celo Chuck Norris na sobnem kolesu prej pride na cilj, kot vlak SŽ. Priznati moramo, da v neki meri to kar drži. In kako čudna je narava. Če je na začetku prireditve le rahlo rosilo in vmes dež popolnoma prenehal, je na koncu začelo lepo deževati.

Ampak takrat je bila 11. pustna povorka že uspešno pod streho in že so misli uhajale k naslednji prireditevi TD sv. Vid.

DJD 

      

 

Oglejte si tudi