Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
12°C
JUTRI
22°C
12°C
Oceni objavo

Pust lačnih ust

Trditev je iz trte zvita, saj dobro vemo, da se za pusta vedno pije in dobro je in to mastno in slastno. Da je res tako dokazuje tudi vsakoletno tekmovanje za »naj pustni krof«, ki ga na pustno soboto pripravlja TD sv. Vid iz Šentvida pri Lukovici. Obenem pa se v pustni povorki  posamezne pustne šeme ali domiselne skupinske maske predstavijo gledalcem ob poti in veselo odganjajo zimo. Vsaj tako naj bi bilo, o uspešnosti odganjanja zime pa se bomo lahko sami prepričali v prihajajočih dneh.

Izmed zanimivih in nagrajenih pustnih mask so izbrali tudi zmagovalce ali bolje zmagovalke »naj pustnega krofa«. Komisija je imela, tako pri ocenjevanju pustnih krofov, kot mask zelo težko delo. In ker so organizatorji sposobni in iznajdljivi, so hitro dodali še nekaj nagrad in tako so vse maske, ki so bile izvirne prejele nagrado. In kdo je tokrat zamesil in spekel najboljši pustni krof. Komisija je ocenila, da so se je s krofi tokrat najbolje odrezala Špela Lenček in je osvojila prvo mesto. Jerneji Strmšek je pripadlo drugo mesto in Ivanki Orehek tretje. Če smo bili v preteklosti vajeni, da so se tudi moški lotili peke in to zelo uspešno, jim tokrat ni uspelo zmešati štren med vodilno žensko konkurenco. Želimo jim več sreče  prihodnje leto.

Ob zvokih godbe Lukovica so pustne šeme prispele na prireditveni prostor za kulturnim domom in nadaljevale rajanje ob poskočnih vižah godbe. Ravno prav dolgo, da so si člani komisije še enkrat pozorno ogledali raznolikost in izvirnost mask in ugotovila, da so najbolj zanimive maske tudi aktualne: Odpadki, Domine, Skakalci…..vsaka maska je bila nekaj posebnega in najboljši so bili vsi, ki so prišli na pustno povorko v Šentvid, ki jo zdaj, bi rekli kar tradicionalno, vsako leto organizira Turistično društvo Sv. Vid iz Šentvida pri Lukovici.     

Oglejte si tudi