Logo MojaObčina.si

Lukovica

DANES
2°C
-1°C
JUTRI
3°C
-1°C
Deli
2639

oTo družinski kolesarski praznik občine Lukovica

27. maja se bo v Šentvidu pri Lukovici odvijal največji kolesarski dogodek v občini Lukovica. Namenjen je vsem družinam s predšolskimi in šoloobveznimi otroki. Dogodek je sestavljen iz dveh kolesarskih voženj in spremljajoče prireditve.

Prva vožnja (OTO malček) je namenjena tistim najmlajšim, še predšolskim otrokom, ki se bodo s svojimi poganjalčki, skiroji in kolesi s pomožnimi kolesi, ob spremstvu staršev (na kolesih, rolerjih, skirojih ali pa kot tekači) pognali po trasi dolgi 1km.

Druga vožnja (OTO družinski maraton) je namenjena šoloobveznim otrokom in njihovim staršem - družinam, trasa bo potekala po lokalnih cestah (Lukovice) in bo dolga dobrih 10km.

Spremljajoča prireditev bo organizirana v sklopu obeh voženj in je namenjena vsem udeležencem ter obiskovalcem; poskrbeli bomo za pestro animacijo in predstavitev koles, e-koles, predstavitev drugih društev iz občine, itd. Na prireditvi bo poleg animacije prostor za mini kolesarski poligon, stojnice in prostor za nastopajoče. Tudi za hrano in pijačo bo poskrbljeno.

Prireditev smo poimenovali Kolesarski »praznik« in to z razlogom. Na sami prireditvi smo predvideli podelitev  izpitov za vožnjo kolesa za šolarje 5. Razredov OŠ Janka Kersnika Brdo. Poleg »svečane« podelitve bodo vsi uradno prijavljeni udeleženci družinskega maratona (tisti, ki odpeljejo traso) dobili spominsko medaljo. Udeleženci bodo varovani s popolno zaporo cest in spremljevalnimi vozili ter zdravstvenim varstvom.

Več informacij o dogodku in uradne prijave na spletni strani pelotonslo.com in lukovica.si!

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij