Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Dobrodelna slikanica in vesela mladina

Zadnja sobota pred božično-novoletnimi prazniki je bila v Srečni hiši še kako pestra, saj smo sicer zelo megleno popoldne razsvetlili s predstavitvijo prvenca Pike Golob, otroške slikanice Velika gozdna pustolovščina, večer pa zaključili z druženjem mladostnikov iz rejniških družin, ki ga organizira Center za socialno delo Domžale.
Od Velike gozdne pustolovščine …

Kaj se zgodi, ko šest divjih prašičkov odtava in se izgubi v temnem gozdu? Nič drugega, kot: Velika gozdna pustolovščina! In prav slednjo je avtorica Pika Golob predstavila minulo soboto v Srečni hiši, ilustratorka Maja Lubi pa je povedala, kako se je lotila upodabljanja Pikinih likov. 

Prvenec v Leipzigu živeče prevajalke in glasbenice Pike Golob sicer male in velike bralce popelje po sledeh malih prašičkov, ki na poti srečajo nenavadnega štirinožca – kužka Rona – pa še bolj nenavadnega dvonožca – Ronovega malega prijatelja, dečka Matica – in celo - kaj hujšega! – velikega medveda.

Poleg prikupne dogodivščine, ki jo z bogatim besednim zakladom malim bralcem poda avtorica, pa nosi slikanica tudi pomemben kanček resnice – to je, da si živali nikoli ne zamerijo, ne onesnažujejo, ne vzamejo več hrane, kot je potrebujejo, in ne želijo nikomur nič žalega.

Izdaja pričujoče otroške knjige je projekt Srečne hiše, ki je s svojimi aktivnostmi usmerjena v pomoč socialno ogroženim in otrokom v rejništvu, donacije pa namenja tudi zavetiščem za živali. Tokrat smo donacijo v višini 250 evrov (1 evro na slikanico) namenili edinemu azilu za divje živali pri nas, to je azilu na Muti.

 

… do rock zabave z ambasadorko Urško Majdič

V Srečni hiši pa je letos potekalo tudi že drugo druženje mladostnikov, ki so nastanjeni v rejniških družinah na območju Lukovice, ki ga sicer tradicionalno organizira Center za socialno delo Domžale. Pestri program srečanja sta obogatila ambasadorka Srečne hiše, glasbenica in radijska voditeljica, Urška Majdič in kitarist skupine Billysi Matjaž Marin, ki sta z mladostniki najprej delila inspirativne misli, kako pomembno je zares slediti svojim sanjam, nato pa jim priredila kar manjši ekskluzivni koncert. Srečna hiša je zbrane mladostnike tudi pogostila, in to s pomočjo našega stalnega podpornika Moj frosti, obdarili pa smo jih s trendi slušalkami, katerih nakup nam je omogočila družba Plinovodi, nekaj šolskega materiala za mlade pa je priložila še družba HEP Energija.

Lokalno veselje za globalno srečo!

Srečna hiša, ki je v mesecu novembru upihnila tudi svojo 1. svečko, ima za seboj več kot petsto ur brezplačne učne pomoči lukoviškim osnovnošolcem, pri čemer je samo letošnje šolsko leto začela z več kot dvajsetimi prejemniki učne pomoči. V letu dni smo prejeli in nadalje razdelili tudi zajeten kontejner lepih oblačil, obutve, igrač in celo pohištva ter računalnikov, sloganu LOKALNO VESELJE ZA GLOBALNO SREČO pa med drugim sledimo s povezovanjem domačih otrok z njihovimi afriškimi vrstniki.

V letu dni svojega delovanja je Srečna hiša s številnimi akcijami pomagala marsikateremu slovenskemu otroku oz. tudi celim družinam. Kot prostor, v katerega tisti, ki želijo pomagati, prinašajo ohranjene in tudi nove stvari - od igračk, oblačil, obutve, celo otroškega pohištva, šolskih in drugih potrebščin pa do pralnih praškov, sladkarij in pleničk -, je tako pomagala razdeliti številne praktične stvari tistim, ki te še kako potrebujejo, novo šolsko leto pa je pozdravila tudi z nakupom šolskih potrebščin za 50 socialno ogroženih otrok z območja Domžal in Maribora. Pri nakupu nas je z donacijo podprla tudi družba Plinovodi.

Za splošno zabavo in dobro voljo pa skrbimo tudi z brezplačnimi glasbenimi, knjižnimi in športnimi dogodki, pri čemer smo jih v letu dni organizirali več kot 25, za nami pa je tudi več kot 40 rojstnodnevnih zabavic za najmlajše, ki ostajajo naš glavni vir prihodkov, s katerimi pa lahko pokrivamo stroške nudenja vsakodnevne učne pomoči. VEČ

Več informacij o delovanju Srečne hiše pa na www.srecnahisa.si in info@srecnahisa.si. Nosilec projekta Srečna hiša je podjetje Eko knjiga.

Oglejte si tudi