Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
7°C
NED.
23°C
7°C
Oceni objavo

Razstava Likovne sekcije Društva upokojencev Lukovica

Vse je že kazalo, da letos, zaradi epidemije, naše vsakoletne likovne razstave ne bo.  Ampak mi nismo vrgli puške v koruzo in se odločili za drugo možno varianto in sicer, da namesto fizične oblike objavimo razstavo v elektronski obliki
Zato smo hitro zavihali rokave in  uspeli smo  E-Razstavo pripeljati do tega, da si jo na spletni strani občine Lukovica, že lahko ogledate.
O Likovni sekciji Društva upokojencev Lukovica
17.3.2016 smo se zbrali člani Društva upokojencev Lukovica: Drago Jerman, Silvo Cerar, Jože Anžič, Franc Smrkolj in Silvo Zdovc in ob prisotnosti predsednice ustanovili Likovno sekcijo, kar je naknadno potrdil občni zbor društva. Kljub začetnim težavam z mentorji, smo vztrajali, v jeseni 2016 se nam je pridružil naš sedanji mentor, akademski slikar Vinko Železnikar,  pridružilo se nam je še nekaj članov, tako, da nas je bilo že 12. Kakor povsod, se jih je tudi pri nas nekaj naveličalo, naš najbolj prepoznaven član, Drago Jerman, se je žal za vedno poslovil, nekaj pa nas še vztraja. In če je še kje kak ljubitelj slikanja, ga vabimo, da se nam pridruži.

V štirih letih delovanja smo pripravili 5 razstav, 5 tečajev in delavnic za otroke in odrasle in 1 predavanje. Vsakokratno otvoritev razstave smo obeležili kot kulturni dogodek, ki ga je spremljal nastop glasbenikov različnih žanrov in starostnih skupin, učenci glasbene šole Polton in otroški zborček osnovne šole Janka Kersnika.

Udeleževali smo se različnih slikarskih ex-tempore dogodkov v in izven občine, organizirano obiskali nekaj galerij in razstav in tako širili naša obzorja.

Na večih natečajih za likovnike izven naše občine se nas je vedno nekaj uvrstilo s svojimi deli v izbor za razstavo, 3x smo prejeli 2. nagrado in večkrat priznanja, kar je gotovo zasluga tudi našega mentorja, ki nas je poučeval in vodil skozi skrivnosti likovnega ustvarjanja.

Z delovanjem in sodelovanjem izven občine smo tako častno zastopali, tako naše društvo, kot tudi Občino Lukovica, saj smo se na vseh teh dogodkih legitimirali kot člani Likovne sekcije Društva upokojencev Lukovica.

Letos nam je pandemija corone 19 preprečila organizacijo vsakoletne razstave v galeriji Pungartnikove hiše.  Vendar se ne damo in smo se odločili, da bomo priredili spletno razstavo. Tokrat žal brez spremljajočega kulturnega programa ob otvoritvi, a k temu se vrnemo takoj, ko bo to mogoče.

Na spletni razstavi sodelujejo naslednji avtorji:

Irena GORENC,  Marcela KOPITAR, Jana KOSEC,  Franc SMRKOLJ,  Silvester ZDOVC  in  Jožef ANŽIČ.

 

Vaše mnenje o razstavi nam resnično veliko pomeni, zato bomo zelo veseli vsake vaše dobronamerne in konstruktivne pripombe, kritike ali pohvale. Le te bomo skušali v čim večji meri upoštevati pri našem nadaljnjem delu in ga tako še izboljšati. Moramo pa se opravičiti in vas prositi, da v zvezi s tem ne pričakujete naših odgovorov.  

Vaša mnenja bomo zbirali na elektronski pošti: lik.sek.lukovica@gmail.com

 

Sestavil: Silvester Zdovc

Oglejte si tudi