Oceni objavo

Letni koncert godalnega oddelka GŠ Domžale

Letnega koncerta godalnega oddelka GŠ Domžale se udeležijo tudi učenci in učenke, ki se učijo na oddelkih GŠ Domžale na Brdu, Mengšu in Moravčah. Sicer pa tako in tako hodijo na vaje orkestrov v Domžale, med tem ko sami vadijo v različnih krajih. 

V sredo, 17. aprila smo do zadnjega kotička obiskovalci napolnili Tomčevo dvorano v kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah, saj so nastopili učenci  godalnega oddelka, ki nas na vsakem koncertu presenetijo s kakšno novostjo. Tokrat je mesto povezovalca prevzela kar učenka violine Ema Juteršek in odlično izpeljala zadano ji nalogo. Sicer pa pravimo, da na mladih svet stoji, le priložnost jim moramo dati in radi nam  pokažejo svoje skrite talente. Dobro znani godalni orkester je tokrat dobil mlajšega bratca, no ne ravno mlajšega bratca ampak Mali godalni orkester, ki so ga sestavljali učenci nižjih razredov godal.

Yana in Vita sta nas z igranjem na violino  navdušili s primorsko Dopaši in tržaško Sto ljudi. Iris je ob spremljavi Neže Zupan na klavirju zaigrala na violino  Žoga ne uboga. Avguštin je z violončelom na ti in Beethovnov Kontradance bi nam lahko zaigral še enkrat. Sarabanda je naslov pesmi, ki jo je na violina zaigrala Kaja napisal pa veliki Tartini. Punčka sanja so zaigrali Maja, Dora, Iviana, Lovro, Maša, Mia, in Jaka, učenci 1. razreda violine. Brino je na kitaro spremljala Katarina, da sta lahko zaigrali Sonatino za violino in kitaro. Na poti sicer ni bila Ana ampak je to naslov pesmi, ki jo je zaigrala na violino in jo je napisal Kabelevski. Če je Sara zaigrala Andantino avtorja Hačaturjana, so Nola, Ronja, Lučka, Luka, Marija, Iviana Brina, Julija, Lavra Kaja, Jernej in Doroteja na violino zaigrali Koračnico.  Ja kar prav ste prebrali koračnico in s slednjo so prikorakali na oder in pod oder ter zaigrali v veselja tudi avtorice Neže Zupan.  Malo več prostora sta tokrat potrebovala Jaka in Andrej saj sta na kontrabas zaigrala Marinovičev Boogie, medtem, ko je Katarina za violončelo potrebovala manj prostora, da smo lahko prisluhnili Rubinšteinovi Melodiji. Andrej in Ajda sta nas popeljala v višave s Šostakovičevim Preludijem. Navdušenja kar ni bilo konca saj sta nadaljevala Julija in Nola z Gavota, ter Karolina in Ajda z Šostakovičevim Valčkom. Igračke, zanimiv naslov pesmi, pod katero se je podpisal Tomaž Habe zaigrale pa so jo na violino Gaja, Ajda, Karolina, Andrej, Pija, Julija, Ema, Neža, Larisa, Sofija in Aljaž. Andrej se nam je predstavil še z Dvorakovo Romantično skladbo, ki jo je zaigral na  violino in prav tako tudi Gaja je Juvanovo Seviljana. Med tem, je Aljaž vzel v roke violončelo in zaigral Mendelssohnovo pesem Brez besed.

Ostali smo brez besed in nastop nagradili z močnim aplavzom. Godalni orkester je pod vodstvom Mojce Batič zaigral Kaj ti je deklica besedilo je  zapela Tjaša in Pirate s Karibov. In prišli smo do konca čeprav bi lahko še sedeli in poslušali kar nekaj časa. Zato smo z veseljem prisluhnili še novicam in te so bile  da so učenci dosegli izjemne uspehe na različnih tekmovanjih doma in v tujini in prav je, da zapišemo kdo so bili ti: Katarina Kolar, Aljaž Juteršek, Ajda Kokalj, Sara Urbanija, Kaja Boštjančič, Larisa Potočan, Gaja Čebelič. Andrej Martin Trpin je uspešno opravil preizkuse za srednjo glasbeno šolo na  Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru. In prav vsi so bili deležni velikega aplavza.

DJD          

Oglejte si tudi