Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
13°C
JUTRI
14°C
10°C
Oceni objavo

Avto Kveder v sijaju ameriških avtomobilov in glasbe `50-60. let

V soboto, 16. maja 2015, so se že drugič na prostoru Avto Kveder v Lukovici, v industrijski coni, zbrali slovenski in tudi tuji ljubitelji ameriških avtomobilov in glasbe, katere glavni predstavnik je Elvis Presley. Subkultura rockabilly ni samo ameriški avto-oldtajmer, je tudi glasba, slog oblačenja, frizura in predvsem način življenja. Vidna ni samo pri motoristih in lastnikih starih avtomobilov, ta slog vidite tudi pri kuharju Binetu in še mnogih. Za ta dogodek sta poleg domačih sponzorjev Marjana Kvedra in Emanuela Rota zaslužna tudi mengeška pristaša te usmeritve; Boštjan Ogrin in Matjaž Bremec.
Letos je bilo starostnikov manj, kar je  posledica slabega vremena v prejšnjih dneh. Preko 30 ameriških lepotcev-avtomobilov, nekaj motorjev, ter celo nekaj koles, si je ogledalo veliko število občanov.

Veliko otrok se je veselilo v Srečni hiši in na igralih pred kavarno  Mia. Firma Avto Kveder tudi letos nadaljuje z lanskoletnimi popestritvami dogajanja v lukoviški občini. Kmalu se obeta tekmovanje motorjev.

Zvečer so zabavali obiskovalce  ob ritmih rock´n´rolla in ostali ameriški glasbi ansambli B and the Bops iz Hrvaške , John Lewis & His Trio iz Anglije ter DJ-ji iz Slovenije, Italije in Hrvaške. Prave rock´n´roll frizure je urejala frizerska skupina Pinap Girls. Za hrano z ameriškim pridihom pa je skrbelo podjetje 7burger iz Kamnika. 

Upajmo, da bo še večkrat zahrumelo iz 6 ali 8 valjnikov pred firmo Avto Kveder, ki načrtuje še več takih in podobnih prireditev. Naslednje srečanje  bo 25. do 26. junija pri sv. Martinu na Muri.

Oglejte si tudi