Logo MojaObčina.si
DANES
3°C
-2°C
JUTRI
2°C
-2°C

Živahen utrip na Rokovnjaški tržnici v Lukovici

Ker so nam zaloge, ki smo si jih naredili pred prazniki v shrambi, verjetno že večinoma pošle, jih je treba spet malo obnoviti. In če radi posegamo po lokalno pridelani hrani in drugih domačih izdelkih, potem imamo prebivalci občine Lukovica in tudi vsi drugi, lepo priložnost le te kupiti ob sobotah dopoldan med 8.00 in 12.00 uro na Rokovnjaški tržnici v centru Lukovice. Marsikomu že dobro znana blagovna znamka Zakladi Črni graben pridobiva na veljavi, saj izdelki, ki se prodajajo pod to oznako, slovijo po kvaliteti. Sobotni utrip na tržnici je prav živahen in vsak obiskovalec lahko najde nekaj zase.

In kaj vse se ponuja na stojnicah? Poleg jajc in vseh vrst zelenjave s kmetije Vampret lahko pokusimo in kupimo tudi skuto, mleko, sire in druge mlečne izdelke kmetije Jergan. V tem času pridejo prav med in ostali čebelji proizvodi čebelarske družine  Cirer, Matožetovi iz Krašnje ponujajo jajca, pekovske izdelke in različne testenine. V zimskem času še kako prav pridejo različne vrste jabolk kmetije pri Rous iz Trnovč pri Zlatem Polju.  Dobrote izpod Špilka  nam nudijo eko testenine, sokove, moke, kaše, zdrobe. Seveda pa na tržnici ne sme manjkati ponudba mesa in  mesnih dobrot in za to poskrbi kmetija Pri Cesarju iz sosednje Moravške doline. Le ti znajo v svojo ponudbo vključiti tudi času in praznikom primerne izdelke, kot je tatarski biftek pred novoletnimi prazniki, za veliko noč pa šunke in druge prekajene mesnine, po katerih kupci v takih dneh posegajo. Seveda pa na pravi tržnici ne sme manjkati ponudba ribniške suhe robe in tako je tudi v Lukovici.

Vabljeni torej vsi, ki radi dobro jeste in ki prisegate na dobro domačo, lokalno pridelano hrano, da v sobotnem dopoldnevu obiščete tržnico in se o vsem prepričate. Torej na svidenje na Rokovnjaški tržnici v Lukovici.       

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi