Lukovica

DANES
26°C
11°C
JUTRI
21°C
11°C
Oceni objavo

Aktualni slovenski in evropski razpisi

Spoštovani,

 

objavljamo nova seznama razpisov.

Tokrat je seznam aktualnih razpisov bogatejši v evropskem delu. Predvsem bodite pozorni na strani 6 in 7, kjer najdete 20 razpisov v okviru programa za raziskave in inovacije Obzorje 2020 za evropski zeleni dogovor. Sofinancira se raziskovalne in inovacijske projekte na temo gradnje nizkoogljične prihodnosti, odporne proti podnebnim spremembam.

 

Pri slovenskih razpisih izpostavljamo javni poziv Ekosklada za finančne spodbude za nove naložbe v učinkovito rabo energije in obnovljive vire energije (str. 50) za lokalne skupnosti in pravne osebe. Možno je pridobiti nepovratna sredstva v višini do 20% investicije (max. 200.000 EUR - de minimis) oziroma kredit do 80% upravičenih stroškov naložbe. Višina posameznega kredita je od min. 25.000 EUR do max. 2.000.000 EUR.

 

Za podjetja je zanimiv tudi razpis SPS (str. 17), kjer lahko MSP pridobijo mikrokredite (od 5. do 25.000 EUR) za omilitev posledic epidemije.

 

Za kulturna društva, javne in zasebne zavode ter šole je zanimiv razpis »Pridobivanje dodatnih znanj za mlade na področju kulturnih dejavnosti« (str. 4). Subvencija za zaposlitev brezposelnega do 29. leta starosti za delodajalca znaša 5.000 EUR.

 

Za zavode, ki opravljajo zdravstveno nego ter zdravstveno rehabilitacijo je zanimiv razpis za nabavo mobilnih nastanitvenih oziroma filtrskih enot z ustrezno opremo (str. 5). Upravičeni so stroški storitev zunanjih izvajalcev in investicij v opremo in druga opredmetena osnovna sredstva (100% financiranje).
 

Osveženi seznami bodo zopet objavljeni čez tri tedne.

Občinska uprava

 

Dokumenti, priloge: 

Aktualni slovenski razpisi_13_oktober_2020

Aktualni evropski razpisi 


Oglejte si tudi