Lukovica

DANES
25°C
11°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

2. novoletni koncert glasbene šole POLTON

Veseli december v občini Lukovica nam je popestrila tudi glasbena šola Polton z 2. novoletnim koncertom glasbene šole Polton, ki se je odvijal ob zvokih diatonične harmonike na sobotni večer, 12. decembra 2015, v prepolni dvorani kulturnega doma Antona Martina Slomška v Šentvidu pri Lukovici. V uro in pol trajajočem koncertu so se nam predstavili učenci glasbene šole Polton, otroška sekcija folklornega društva Lukovica ter trio harmonik glasbene šole Polton.
V ambientalno zatemnjeni dvorani se je s skladbo Ne prižigaj luči, v izvedbi tria harmonik glasbene šole Polton, začel 2. novoletni koncert, na katerem se nam je na diatonični harmoniki predstavilo preko dvajset učencev glasbene šole Polton. Nastopajoči so nam predstavili kar širok spekter skladb od začetnih do tehnično bolj zahtevnih. V prvem delu koncerta so se nam predstavili najmlajši učenci, ki so komaj dobro vstopili v čarobni svet glasbe, najmlajši med njimi so bili šest letni Luka ter sedem letni Žan, Filip in Polona. Slišali smo poznane otroške in narodne pesmi kot tudi Slakove in Avsenikove melodije: Pod Poncami, Krka sanjava, Po dekle, Ta sosedov Francelj ter Blumauerjevi Veselo v Kamnik in Veseli Ribn'čan.  Nato so se nam predstavili plesalci otroške skupine Folklornega društva Lukovica, ki so nam skupaj z godcem Blažem zaplesali splet Počitnice v Prekmurju. V drugem delu koncerta pa so nas nastopajoči popeljali po avtocesti ob Bistrici, v dolino tiho, kjer je Ribn'čan z vinčkom prav fletno stal pod Natašinim oknom in pel minili sta že leti dve od kar si me, ti, moja rožica, poljubila v Parizu in mi rekla tiste tri besede: Srečno novo leto! Za konec smo še enkrat prisluhnili triu glasbene šole Polton, ki so nam zaigrali dve novoletni Avsenikovi melodiji Prav fletno se imamo in Srečno novo leto. Po bučnem aplavzu pa smo slišali še prelepo Miheličevo melodijo Kjer lastovke gnezdijo.
1/4

Blaž

Katja in Nejc

Folklorno društvo Lukovica

Najmlajši učenec glasbene šole Polton - šest letni Luka

 

Po koncertu nas je vse skupaj pričakala pogostitev, ob kateri smo si lahko izmenjali vtise, se malo okrepčali in čestitali organizatorju Tomažu Jemcu, ki nas je razveselil z novico, da se v letu 2016 glasbena šola Polton seli v nove večje prostore. S tem pa lahko kmalu pričakujemo tudi nove oddelke in še več mladih občanov, ki bodo lahko vstopili v čaroben svet glasbe.

Oglejte si tudi