Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

V občini Luče smo začutili dirko Po Sloveniji na vrhu vzpona na prelaz Volovljek

V soboto, 18. junija, smo v sklopu kraljevske etape Dirke po Sloveniji, na vrhu vzpona na Volovljek (Kranjski Rak) resnično začutili navijaški utrip dirke. Na križišču za Veliko planino smo bili prisotni s stojnico z bogatim animacijskim programom za obiskovalce. Kot posebna gostja se nam je pridružila tudi naša alpska smučarka Tina Robnik, ki je prisotne razveseljevala z deljenjem avtogramov ter fotografiranjem z navijači. Dogodek je bil del Festivala SAŠA kolesari, ki ga organizirajo Razvojna agencija Savinjsko-Šaleške regije (Razvojna agencija SAŠA) in občine SAŠA regije.

Na stojnici smo že od 12. ure naprej razveseljevali resnično veliko število obiskovalcev kolesarskega spektakla s ciljem na Veliki planini. Velika večina teh je na Volovljek (Kranjski Rak) priromala s kolesi ali peš. Navijači, ki so se ustavljali pri stojnici so prihajali od blizu in daleč, kar nekaj jih je bilo tudi iz tujine. In imeli so se za kaj ustaviti saj smo jim na stojnici, ki smo jo postavili na vrh vzpona na Volovljek nudili domače dobrote, ki so jih napekle prijazne članice Aktiva kmečkih žena iz Luč. Prav tako pa so se lahko odžejali z odličnim domačim sokom ter se podkrepili za navijanje ob prihodu kolesarske karavane. Predstavljali smo turistično ponudbo občine Luče ter Zgornje Savinjske in Šaleške doline. Kolesarji so se razveselili novega zemljevida z označenimi kolesarskimi potmi v regiji ter povezave do pripadajoče aplikacije z označenimi  kolesarskimi potmi Savinjska2Go

Za veliko veselja med obiskovalci je poskrbel tudi nagradni kviz z bogatimi nagradami katere so prispevali RA SAŠA, občina Luče, Športna zveza Velenje, organizator dirke – KK Adria Mobil, KK Sava Kranj, KD Rog s tekmovalno ekipo Ljubljana Gusto Santic ter ostali. To pa še ni bilo vse, saj je obenem potekalo tudi veliko nagradno žrebanje med vsemi sodelujočimi med katerimi je gostja dneva, uspešna alpska smučarka iz Luč, Tina Robnik, izžrebala srečneže, ki bodo po pošti prejeli glavne nagrade:

  • Potičke Hiše Raduha prejme Bojan Ropret.
  • 2 x vstopnico za ogled Snežne jame (Jamarski klub Črni galeb Prebold) prejme Polona Lovšin.
  • Nočitev za 2 osebi v Guesthouse S Luče prejme Mitja Lednik.
  • Podpisano štartno številko Tine Robnik s tekme svetovnega pokala v Kronplatzu prejme Tjaša Šeme Tof.


Vsem nagrajencem iskreno čestitamo!


Vrhunec dogajanja je pomenil prihod kolesarjev na čelu s Tadejem Pogačarjem in Rafalom Majko, ki sta ob pomoči glasnega navijanja velike množice švignila mimo vrha prelaza Volovljek (Kranjski Rak) proti cilju kraljevske etape na Veliki planini. Pri tem smo jim pomahali tudi z zastavicami občine Luče, Slovenije ter I FEEL SLOVENIA katere smo razdelili med obiskovalce.

Festival SAŠA kolesari organizirajo Razvojna agencija SAŠA in občine SAŠA Regije.

Oglejte si tudi