Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

UEFA Evropsko prvenstvo do 21 let konec marca tudi v Celju

Celje je eno od štirih slovenskih mest, ki bodo gostila Evropsko nogometno prvenstvo U21. Ker gre za največji športni dogodek v zgodovini samostojne Slovenije, smo zelo ponosni, da smo bili poleg Ljubljane, Maribora in Kopra izbrani za gostitelja.

Nogometna zveza Slovenije nas je k sodelovanju povabila zaradi primerne športne infrastrukture (stadion Z'dežele), kar si v Celju štejemo v veliko čast. Verjamemo, da bomo upravičili zaupanje organizatorjev prvenstva in da se bodo gosti iz Španije, Italije, Češke in seveda tudi Slovenije pri nas dobro počutili.
V lokalnem organizacijskem odboru si po svojih najboljših močeh prizadevamo, da bi to zelo pomembno prvenstvo približali čim večjemu številu občanov. V priprave na največji letošnji športni dogodek v Celju so se vključili številni prostovoljci posamezniki, organizacije in podjetja. Z različnimi komunikacijskimi orodji obveščamo Celjane, kaj se bo med 24. in 31. marcem dogajalo pri nas, tako da mesto – kolikor je to zaradi epidemije mogoče – že diha s tem velikim športnim dogodkom.
Žal nam je, da bodo tekme zaradi epidemije potekale brez navijačev, ki bi seveda na tribune stadiona in tudi na mestne ulice prinesli živahen utrip in pozitivno energijo. Kljub temu bo dogodek medijsko zelo odmeven. Po televiziji in družbenih medijih bo dosegel 40 milijonov ljudi in ime našega mesta ponesel širom po Evropi.
Prijazno vas vabimo, da si na TV Slovenija tudi vi ogledate tekme, ki bodo odigrane na stadionu Z'dežele in uživate v nogometnem spektaklu.
Slogan evropskega nogometnega prvenstva U21 »Leta so samo številka« sporoča, da lahko vsakomur, ne glede na starost in druge ovire, uspe. Seveda če je, tako kot so nogometaši in vsi ostali športniki, na poti do svojega cilja vztrajen in predan.
Sem na voljo za kakršne koli dodatne informacije, 051 364 333, katarina@rta.si.
Katarina Karlovšek,Koordinatorica lokalnega odbora v Celju za promocijo prvenstva

Oglejte si tudi