Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Spomladanska čistilna akcija v občini Luče

Tradicionalna spomladanska čistilna akcija v Lučah je potekala minulo soboto, 27. 3. 2021, od 8.30 dalje. Akciji se je pridružilo več kot 80 posameznikov in predstavnikov različnih društev. Prostovoljci smo na parkirišču pred občino, ob upoštevanju aktualnih epidemioloških ukrepov, prevzeli pakete z rokavicami, vrečkami in malico za na pot.

Ker je večina odpadkov običajno odvržena ob glavnih prometnicah in vodotokih ter na zelenih javnih površinah, smo se osredotočili na čiščenje območja ob regionalni cesti v smeri Ljubnega in Solčave, člani TD Podvolovljek pa so se podali po dolini vse do prelaza Volovljek. Del prostovoljcev je čistil površine ob bolj obljudenih lokalnih cestah in pešpoteh v okolici vasi.

Ribiška družina Ljubno je skupaj s kajakaši čistila brežine rek Savinje in Lučnice, prostovoljci v Krnici pa so se lotili čiščenja ob potoku Rogačnik.

Pridni so bili tudi učenci in učitelji OŠ Blaža Arniča Luče, ki so v tednu pred akcijo poskrbeli za lepšo okolico šole.

Skupaj smo zbrali približno 7 kubičnih metrov odpadkov, kar je celo nekoliko več kot preteklo leto. Novih divjih odlagališč odpadkov na terenu nismo zasledili, je pa med zbranimi odpadki, poleg komunalnih odpadkov, bilo moč najti tudi posamezne kosovne odpadke in večje kose odpadnih kovin.

Žal se, kljub ozaveščanju ter različnim  možnostim, ki so na voljo za brezplačno odlaganje odpadkov, še vedno najdejo posamezniki, ki odpadke neodgovorno odvržejo v naravo in s tem obremenjujejo in onesnažujejo naše okolje.

Iskrena zahvala vsem prostovoljcem, ki ste se udeležili čistilne akcije ter tako prispevali k lepši in čistejši podobi našega kraja!

Oglejte si tudi