Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Pravilno ravnanje z odpadki - novosti

Odvoz kosovnih odpadkov

 

Odvoz kosovnih odpadkov je javna gospodarska služba zbiranja in prevoza odpadkov in je brezplačna za vsa gospodinjstva brez direktnega plačila. V storitvi izvajanja so kosovni odpadki poleg ostalih količin obračunani mesečno preko količin kg/m3 za zbiranje in predelavo z odlaganjem. Odvoz kosovnih odpadkov v letu 2015 bo organiziran na podlagi zbranih in podpisanih naročilnic, ki so bila oz. bodo priložena k računom za zbiranje in odvoz odpadkov v naslednjem mesecu. Naročilnica je objavljena tudi na internetnih straneh PUP-Saubermacher d.o.o. - www.pup-saubermacher.si.

 

Naročnik bo telefonsko obveščen o datumu prevzema kosovnih odpadkov. Prevzem kosovnih odpadkov bo izveden ob prisotnosti naročnika. S takšnim načinom odvoza se želimo izogniti reklamacijam in raznim nepooblaščenim prevzemnikom, ki so kosovne odpadke (samo tiste, ki so bili tržno zanimivi za prodajo) zbirali pred našim prihodom, za sabo pa puščali razdejanje na mestih za prevzem.

 

Za gospodinjstva bo možen brezplačen odvoz kosovnih odpadkov z naročilnico. Gospodinjstvo odda podpisano naročilnico 14 dni pred željenim kosovnim odvozom in sicer med 16. 3. in 13. 11. 2015.

 

Sistem zbiranja kosovnih odpadkov pri blokovni gradnji bo brezplačen in urejen preko upravnika bloka. Upravnik bo z naročilnico za objekt, imel možnost naročiti 1x letno odvoz kosovnih odpadkov.  

 

Seveda je možno vse kosovne odpadke iz gospodinjstva brezplačno pripeljati v zbirne centre v Šaleški dolini (Velenje 1,Velenje 2, Šoštanj, Šmartno ob Paki in Podhom Gornji grad). 

 

Obvestilo o delitvi embalažnih (rumenih) in črnih vrečk

 

V letu 2015 boste prevzeli 26 embalažnih vrečk za obdobje enega leta. Ob delitvi embalažnih vrečk bo potekala tudi delitev črnih vrečk za gospodinjstva, ki nimajo črnih zabojnikov in oddajajo odpadke na določena odjemna mesta oz.betonske bokse.

 

Delitev embalažnih (rumenih) in črnih vreč za občane Občine Luče bo potekala 6. in 7. maja 2015 med 10. in 16. uro pri Gasilskem domu Luče.

 

V primeru, da vrečk ne boste prevzeli v navedenem urniku, jih boste v nadaljevanju lahko prevzeli na upravi PUP-Saubermacher d.o.o., Koroška cesta 46, Velenje.

 

Nevarni odpadki

 

Nevarni odpadki vsebujejo večje koncentracije okolju škodljivih in za zdravje ljudi nevarnih snovi, zato jih nikoli ne smemo odlagati skupaj s komunalnimi odpadki. Ne smemo jih odlagati v zabojnike za druge vrste odpadkov, jih odlagati na odlagališča nenevarnih odpadkov in ne v naravo! Nevarnih odpadkov ne smemo zlivati v odtoke in kanalizacijo! Nevarne odpadke je potrebno odstraniti tako, da preprečimo njihov škodljiv vpliv na okolje in ljudi.

 

Večino ločeno zbranih nevarnih odpadkov uničijo v sežigalnicah, ki so urejene tako, da povzročajo kar najmanj škodljivih vplivov na okolje. Posebno pozorno je treba ravnati z vsebino in embalažo vnetljivih, dražilnih, strupenih, zdravju škodljivih in/ali jedkih snovi, ki so uvrščene med nevarne snovi in se lahko prepoznajo po oznakah na embalaži.

 

Nevarne snovi, ki jih ne potrebujete več, vedno pustite v originalni embalaži in stran od otroških rok; pripeljete jih v času akcije zbiranja nevarnih odpadkov ali v zbirni center Velenje 1 oz. Podhom.

 

Akcija zbiranja nevarnih odpadkov v Občini Luče bo potekala v ponedeljek, 7. septembra 2015, med 13. in 16. uro na parkirišču pri gasilskem domu. 

 

SMS obveščanje - brezplačno SMS obveščanje o terminih odvozov odpadkov 

(za gospodinjstva v hišah)

 

S 1. februarjem 2015 podjetje PUP Saubermacher nudi možnost, da se prijavite na brezplačno SMS obveščanje o terminih odvozov posameznih vrst odpadkov. Na ta način bodo skrbi o tem, kdaj na odjemno mesto postaviti vaš zabojnik ali vrečo povsem odveč, saj boste en popoldan pred samimi odvozom o tem enostavno obveščeni preko kratkega SMS sporočila. Storitev je za uporabnike brezplačna in se od nje kadar koli lahko tudi odjavite. Izpolnjen obrazec, ki je objavljen na spletni strani www.pup-saubermacher.si, pošljite na: podjetje@pup-saubermacher.si.

 

Zaradi nepredvidenih napak na telekomunikacijskem omrežju ali višje sile obstaja možnost, da SMS ne prispe oz. ne prispe pravočasno, zato poudarjamo, da morate kljub temu, da ste prijavljeni na SMS obveščanje, biti pozorni na datume odvozov odpadkov, ki so navedeni na Urniku odvoza odpadkov, ki ste ga prejeli na dom s položnico.

 

Zgibanka Pravilno ravnanje z odpadki 2015

 

  Kontakt:  PUP-Saubermacher d.o.o.,  Koroška cesta 46, 3320 Velenje   Tel: 03 896 87 11 Fax: 03 896 87 19 podjetje@pup-saubermacher.si www.pup-saubermacher.si 

 

Uradne ure: od ponedeljka do petka od 7. do 9. ure in od 11. do 13. ure.

 

Oglejte si tudi