Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Fotografski natečaj o Alpah

Alpe se vsak dan znajdejo v objektivu številnih fotoaparatov in predstavljajo temo neštetih fotografij. Vsaka izmed teh fotografij ujame del naravne in kulturne pestrosti regije. Alpska konvencija proslavlja to pestrost z organizacijo vsakoletnega fotografskega natečaja, ki nagradi najbolj unikatne, zanimive, nepričakovane ali privlačne fotografije Alp!

Vabljeni, da sodelujete na fotografskemu natečaju 2021, ki je posvečen temi »alpska vodna telesa in njihova biotska raznovrstnost«. Najboljše fotografije bodo objavljene (z navedbo avtorjev) v koledarju Alpske konvencije za leto 2022, avtorji zmagovalnih fotografij pa bodo prejeli tudi denarno nagrado!

Fotografski natečaj je eden izmed številnih projektov in iniciativ Alpske konvencije, mednarodne pogodbe, ki jo je za zagotavljanje trajnostnega razvoja v Alpah podpisalo osem alpskih držav in Evropska unija. Alpska konvencija podpira alpske države pri koordinaciji politik, spodbujanju dialoga in promociji vsealpskih raziskav. Poleg fotografskega natečaja Alpska konvencija organizira tudi druge projekte in iniciative, ki ozaveščajo javnost in jo vključujejo v delo Konvencije.
Za dodatne informacije lahko obiščete spletno stran, posvečeno fotografskemu natečaju.

vir: Planinska zveza Slovenije

Oglejte si tudi