Logo MojaObčina.si

Loški Potok

JUTRI
24°C
14°C
SOB.
27°C
13°C
Deli
1497

Osrednja prireditev ob občinskem prazniku

Slavnostna prireditev ob letošnjem občinskem prazniku je potekala v telovadnici osnovne šole na Hribu v Loškem Potoku v soboto, 5. oktobra. Prireditev je potekala v znamenju dveh obletnic in sicer letos 15. praznujemo naš občinski praznik (prvič smo ga praznovali leta 2005), hkrati pa letos mineva 25 let od razglasitve zakona o ustanovitvi občin ter določitvi njihovih območij, na podlagi katerega je bila ustanovljena tudi naša občina. Osrednje prireditve se je poleg številnih občank in občanov udeležilo tudi veliko povabljenih gostov. Začela se je s slavnostnim prihodom praporov društev in organizacij, ki delujejo na področju naše občine ter slovensko himno, ki jo je zapel mladinski pevski zbor naše šole. Sledil je slavnostni govor župana Ivana Benčine, v katerem je navedel nekatere investicije, ki jih je občina izvedla v preteklosti, hkrati pa je goste seznanil tudi z nekaterimi načrti oziroma projekti, ki naj bi se v občini izvedli v prihodnosti. Sledil je kulturni program, v katerem so nastopili učenci naše osnovne šole pod mentorstvom Bogdane Mohar. Na izredno zanimiv način so predstavili nekatere dogodke in okrogle obletnice, ki so se zgodili v letih, ki se zaključujejo na številko 9, poudarek pa je bil na nekaterih pomembnejših osebnostih, ki so tako ali drugače povezane z našo občino in so pustile pomemben pečat. Z glasbenim vložkom pa je prireditev obogatil tudi mladinski pevski zbor naše šole pod vodstvom Marije Montanič. Po kulturnem programu je najprej sledila podelitev svetniških znakov, ki jih je župan podelil občinskim svetnikom, ki so bili izvoljeni na lanskoletnih lokalnih volitvah. Nato pa je sledil vrhunec prireditve in sicer slavnostna podelitev občinskih priznanj. Letos so bila podeljena tri priznanja »Listina Občine Loški Potok«, ki so jih prejeli:
-       Jakob Bartol iz Travnika za dolgoletno ohranjanje etnološke (kulturne) dediščine Loškega Potoka,
-       Zdravko Klepac iz Novega Kota za dolgoletni prispevek k napredku vaške skupnosti in društvenih dejavnosti v lokalni skupnosti,
-       Vlado Mohar s Hriba za pomembne dosežke in uspehe na področju nesnovne kulturne dediščine, ki so pomembni za razvoj in ugled občine Loški Potok.
S podelitvijo priznanj in odhodom praporov s prizorišča se je zaključil uradni del prireditve. Sledil je še nastop ansambla Poskočni muzikanti ter pogostitev udeležencev prireditve, ki so jo v zgornji avli pripravile članice društva upokojencev Loški Potok, v jedilnice šole pa uslužbenci šole.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi