Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
26°C
5°C
Oceni objavo

PRIREDITEV OB SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU "PESEM NE POZNA MEJA"

Ob Prešernovem dnevu smo v Dragarski dolini v Podpreski v domu krajanov pripravili kulturno prireditev - združili smo moči DU Draga in KŠD Draga ...
Slovenski kulturni praznik obeležujemo 8. februarja. A ni le ta dan posvečen kulturi, marveč je cel mesec februar posvečen kulturnim dejavnostim, umetnikom in ustvarjalcem kulture. DU Draga in KŠD Draga sta društvi Dragarskega kraja, ki sta tudi letos v mesecu kulture stopili skupaj in organizirali kulturno prireditev v domu krajanov v Podpreski z naslovom "Pesem ne pozna meja".

Irena Klepac je poskrbela, da se je program odvijal v duhu kulture. Povezovala je del prireditve, ki je bil posvečen slovenskemu največjemu pesniku dr. Francetu Prešernu. Mateja Malnar je doživeto recitirala Prešernovega Povodnega moža, plesalke in plesalci DU in KŠD Draga so ob recitaciji zaplesali. Martina Mikolič in Marjan Cimprič sta se vživela v vlogi povodnega moža in Urške. Boštjan Pogorelc pa je doživeto recitiral Prešernovo pesem Vrba.

Lepo so zvenele pesmi vokalno-inštrumentalne skupine iz Binkla, ki  nas je z Zdravljico vpeljala v samo prireditev. Lepo so zvenele pesmi pevskega zbora Ave verum iz Loškega Potoka pod vodstvom Marije Montanič.

V drugem delu prireditve pa so se nam na odru pridružili člani klapske zasedbe  EUFEMIJA - klapa iz Kamporja na Rabu. Ni prišlo slučajno do tega srečanja, saj sta bili mestna zajednica Kampor in krajevna skupnost Draga pobrateni. To vse nam je lepo pojasnil član klape IVAN MIKELIĆ.


Dvorana je bila polna obiskovalcev. V dvorani je bilo zelo prijetno vzdušje. Naši obiskovalci pa so bili postreženi tudi z večerjo. Prijetno smo se še družili, poklepetali in vsi smo se strinjali, da za tako prireditev potrebujemo natančen načrt, pomoč, vnaprejšne dogovore, razdelitev dolžnosti, veliko truda. Začne pa se seveda z idejo. In za idejo je poskrbela IRENA KLEPAC. Od tu se je vse začelo, končalo pa čudovito popolno v duhu kulture.





Oglejte si tudi