Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

V logaškem dnevnem centru tudi fizično aktivni

Skrb za zdravje predstavlja tudi fizična aktivnost. V Dnevnem centru Logatec poskrbijo za dobro počutje uporabnikov, ohranjanje njihovih psiho-fizičnih sposobnosti, dobre motorike in ravnotežja tudi z vsakodnevno gibalno telovadbo.

Ena od vadb je tudi "žogarija", kakor ji rečejo v centru, ki vpliva med drugim na dvig dobrega razpoloženja, povezovanje z ostalimi udeleženci v vadbi in tkanje medosebnih vezi. Uporabniki jo imajo zelo radi.

Pred kratkim pa so v logaškem dnevnem centru za starejše v svojo družbo povabili fizioterapevtko Sašo Peternel iz Centra za krepitev zdravja - Zdravstveni dom Logatec. V dogovoru z omenjenim centrom bo vadba pod strokovnim vodstvom v Dnevnem centru Logatec potekala vsako sredo - z začetkom 15. marca ob 10. uri. Vadba je namenjena uporabnikom, zato so vabljeni tudi ostali zainteresirani, da se priključijo oziroma za podrobnejše informacije obrnejo na dnevni center ali socialno službo. Udeleženci te vadbe se bodo lahko s svojimi vprašanji obrnili na fizioterapevtko.

Avtor: Sabina Eržen Korošec

Oglejte si tudi