Logatec

JUTRI
21°C
14°C
SOB.
24°C
11°C
Oceni objavo

V skrbi za zdravje izvajajo redno in prilagojeno telesno vadbo za starejše

V dnevnem centru Logatec je že drugič potekalo testiranje telesne pripravljenosti, ki vključuje skupino testov: osnovne meritve arterijskega krvnega tlaka in sestave telesa, teste motoričnih sposobnosti, teste mišično-skeletne pripravljenosti ter teste kardiorespiratorne pripravljenosti. Prvo testiranje so imeli uporabniki centra v mesecu marcu. V tem času so pridno telovadili, saj so vedeli, da jih po treh mesecih čaka še drugo testiranje, hkrati pa vadba vpliva tudi na boljše počutje in tudi psiho-fizično zdravje.


Strokovnjaki iz Centra za krepitev zdravja bodo rezultate preučili, tako da v kratkem sledi še individualno svetovanje za vsakega udeleženca posebej.


V Dnevnem centru Logatec redno poteka prilagojena telesna vadba za starejše pod vodstvom tam zaposlenih delovnih inštruktoric. Vabimo vse zainteresirane, da se nam pridružijo pri telesni vadbi in na tak način poskrbijo za svoje zdravje in boljše počutje. Več informacij na: 064 234 040. Dnevni center Logatec je odprt vsak dan od 7. do 17. ure - v primeru želje po vključitvi v center se je potrebno prej najaviti za informativni sestanek.

Seveda pa v dnevnem centru potekajo tudi druge aktivnosti, vse pa so usmerjene k cilju, da se uporabnik dobro počuti, ohranja in hkrati razvija svoje sposobnosti ter se v prijetnem okolju druži, pogovarja in ustvarja nove vezi prijateljstva.

Avtor besedila: Sabina E. Korošec

1/4




Oglejte si tudi