Strokovno usposabljanje
HIGIENA ŽIVIL IN SISTEM HACCP
s pisnim preizkusom
OOZ Logatec | ponedeljek, 13. maj 2024 | 9.00-11.00
Vsi, ki delajo z živili in so zato odgovorni za varnost živil, morajo biti primerno usposobljeni za delo in seznanjeni z načeli dobre prakse za delo, ki ga opravljajo. Nosilec živilske dejavnosti pa je odgovoren za to, da so osebe, ki delajo z živili v njegovi živilski dejavnosti, ustrezno usposobljene za svoje delo tako, da jim daje ustrezna navodila, jih usposablja in nadzira.
Usposabljanje je namenjeno gostincem, živilcem, prevoznikom živil, proizvajalcem živil in pijač, javnim zavodom in vsem drugim, ki imajo živilski oziroma gostinski obrat.
VSEBINA USPOSABLJANJA:
· Zahteve zakonodaje na področju varne hrane
· Higiena živil, odgovornost nosilcev dejavnosti in zaposlenih
· Sistem HACCP v praksi, kdaj lahko uporabljamo smernice, kdaj izdelati lasten HACCP načrt?
· Spremljajoči higienski programi
· Novosti v zakonodaji in obveznosti
· Umik in odpoklic živil
· Vodenje HACCP dokumentacije
· Priporočila in zahteve za dopolnitev dokumentacije v primeru dostave hrane na druge lokacije, obvladovanje izrednih razmer (poplave ipd.)
· Najpogostejše napake, ki jih na terenu zaznavajo inšpektorji za varnost hrane
· Pisni preizkus
Vsi udeleženci bodo prejeli potrdilo o opravljenem izobraževanju.
Usposabljanje bo v ponedeljek, 13. maja 2024, ob 9.00 na Območni obrtno-podjetniški zbornici Logatec (Tržaška 11, predavalnica v pritličju).
Udeležba je brezplačna! Obvezne so predhodne prijave: E-PRIJAVA
Prijave veljajo do zapolnitve mest. Dodatne informacije: info@ooz-logatec.si, 051 651 538.
Dogodek sofinancira Občina Logatec.