DANES
24°C
10°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

Svetniki podprli predloga za podelitev priznanj

Log-Dragomer, 20. marec 2024: Občinski svet Občine Log-Dragomer je na svoji 7. redni seji obravnaval sedem točk dnevnega reda. Svetniki so se v uvodu seznanili s pripravo celostne prometne strategije, ki odpira vrata evropskim sredstvom s tega področja. Med drugim so podprli predloga za podelitev občinskih priznanj za letošnje leto in v Svet zavoda KPLB imenovali nadomestnega člana.

Občinski svet Občine Log-Dragomer je na svoji redni seji kot po tekočem traku potrjeval predloge in sklepe, uvrščene na dnevni red. V uvodu so se svetniki strinjali z razširitvijo seje z dodatno, sedmo točko, v okviru katere so se seznanili s pripravo celostne prometne strategije. Svetniki so izvedeli, da je Občina Log-Dragomer na javnem razpisu za izdelavo dokumenta prejela nepovratna sredstva Evropske kohezijske politike v višini 19.600 Evrov. S sredstvi bodo izdelali  Celostno prometno strategijo, ki naj bi pripomogla k ureditvi prometa, omogočala prijetnejšo izkušnjo ter oblikovanje kakovostnega in do občanov prijaznega javnega prostora. Pripravljalci bodo izdelali strategijo, s katero bodo na Občini lahko bolje načrtovali novo infrastrukturo ter izboljšali obstoječo. Strategija bo celostno obravnavala izzive na področju prometa, odgovarjala pa naj bi potrebam občanov in različnih skupnosti. Občinska celostna strategija je sicer eden od ključnih razvojnih dokumentov. S sprejetjem bo Občina izpolnila tudi obvezni pogoj za kandidiranje za javna sredstva za sofinanciranje bodočih ukrepov na področju mobilnosti.
Sicer pa so svetniki na seji potrdili zapisnika s preteklih sej in se strinjali s predlogom o brezplačnem prenosu zemljišč na Občino Log-Dragomer, ki v naravi predstavljajo del kategoriziranih cest. Kot smo lahko slišali na seji, nekatere kategorizirane ceste potekajo čez zasebna zemljišča, kar je v neskladju z zakonom. Ureditev lastniških razmerij vseh kategoriziranih cest je dolgotrajen proces, zato se postopno prenašajo deli cest, ki so jih lastniki pripravljeni brezplačno prenesti na občino. S prenosom pa, kot dodajajo, urejajo skladnost z Zakonom o cestah. V letu 2024 se bosta prejemnikom občinskih priznanj pridružila še dva občana. Občinski svet je soglasno potrdil predlog, da grb Občine Log-Dragomer v letu 2024 prejmeta Boris Smirnov in Dragica Krašovec. Grb občine je drugo najvišje občinsko priznanje, podeljuje se ga posameznikom, zavodom, organizacijam, društvom in drugim pravnim osebam, ki delujejo na območju Občine Log-Dragomer, za življenjsko ali dolgoletno delo, ki prispeva k razvoju in ugledu občine oziroma prispevajo k boljšemu ter bolj kvalitetnemu življenju občanov.

Na koncu je svet v Svet Javnega zavoda Krajinski park Ljubljansko barje za obdobje 2022-2026 imenoval nadomestnega člana. Mandat je dobil Iztok Novak.

V. L.

Fotografija je simbolična





Oglejte si tudi