DANES
26°C
12°C
JUTRI
21°C
16°C

Čestitka gospodu Janezu Kompare za dopolnjenih 70 let

Podobno, kot v vseh drugih občinah, so tudi v naši Občini Log Dragomer, poleg domačink in domačinov naredili skozi čas, veliko dobrega za skupnost, zlasti na področju izobraževanja tudi mnoge učiteljice in učitelji ter posvečene sestre in duhovniki. Mednje zagotovo sodi tudi župnik Janez Kompare, ki je bil rojen 3.12.1947 v Mengšu in je leta 1992 prišel iz Gornjega Logatca, za župnika na Brezovico. Leta 2000 pa je odšel za župnika v Doljni Logatec, kjer je tudi še danes. V Dolnjem Logatcu smo 3.12.2017, tudi skupaj z domačini in prijatelji iz vseh župnij, kjer je do sedaj deloval, slovesno praznovali njegov jubilej. Ob tej priložnosti je v imenu Župnije Brezovica in Občine Log Dragomer prejel čestitko in zahvalo za vse dobro, kar je naredil pri nas.

Gospod Janez Kompare je prevzel Župnijo Brezovica v prvih letih samostojne Slovenije, ko smo vsi še toliko bolj verjeli, da je usoda vseh nas in naše Domovine Slovenije, največ odvisna od prispevka vsakega posebej in seveda tudi od usklajenega medsebojnega sodelovanja tam, kjer živimo in delamo.

Tudi zato, da bi bili pri tem učinkoviterjši, je bilo skoraj po vseh slovenskih župnijah in tudi v naši, ustanovljenih več novih, k vsem ljudem usmerjenih, dobrodelnih skupin, saj se zavedamo, da smo kot narod ena družina. Zato je bilo v tistem obdobju na novo ustanovljenih ali oživljenih tudi v lokalnoi skupnosti veliko društev, katerim je bilo skupno to, da niso bila posledica zahtev od zgoraj in so mnoga še danes, odprta za vse. Tako so uspešno zaživele lokalne skupnosti, v katerih so bili predsedniki društev, ustanov in skupnosti, v sodelovanju med seboj, kot enakovredni družinski člani iste lokalne družine, saj so vsi in še danes vsi obstajajo in delujejo v dobrobit vseh tam živečih ljudi. Seveda se pri svojem delovanju med seboj ne izključujejo pač pa vsak na svojem področju dopolnjujejo. S tako miselnostjo se je, kjub prenosu 80 % pristojnosti in sredstev iz starih občin na upravne enote, vendarle pospešeno razvijal vsak zaselek na njemu specifičen način.

Torej tako, kot so se med seboj dogovorili tam živeči ljudje, ki so izkoristili priložnosti in dosegli napredek skupnega, z lastnim znanjem, delom in sredstvi. Da je gospd Janez Kompare zaslužen za napredek naše lokalne skupnsti Občine Log Dragomer, v prvem desetletju samostojne Domovine Slovenije pa potrjujejo, med mnogimi drugimi tudi naslednji spomini:

1/52




















































Oglejte si tudi