DANES
22°C
12°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Pri priključku vse po načrtu

Log–Dragomer, 17. januar 2024: Gradnja novega avtocestnega priključka Dragomer na primorski avtocesti poteka po terminskem načrtu in skladno z dogovorjenimi roki. Gradnja naj bi potekala do konca leta 2025, v vmesnem času pa so predvidene tudi posamezne zapore.

Na delovišču novega avtocestnega izvoza Dragomer zadnje mesece nepretrgoma brnijo gradbeni stroji konzorcija podjetij Trgograd in GP Krk. Dela izvajajo sočasno na več lokacijah, saj poleg novega priključka gradijo še novo povezovalno cesto do Vnanjih Goric, po kateri bo promet z južnega dela Barja speljan neposredno na avtocesto.

Kot smo izvedeli, so delavci v zadnjih dveh mesecih dela izvajali na severni in južni strani avtoceste. Izvajalec je nadaljeval z deli na priključnih krakih A in B, ki se lokacijsko nahajata v občini Log-Dragomer ob avtocesti v skupni dolžini 490 m ter na priključnih krakih C in D v skupni dolžini 408 m. Sočasno so delavci izvajali tudi dela na gruščnatih slopih na lokaciji krožišča K3 in K2, izvedli so ukrepe na avtocesti za vodenje in zavarovanje pasu za odcep na lokacijo gradbišča iz smeri Ljubljane proti Vrhniki ter asfaltirali gradbiščne priključke z regionalne ceste. Decembra so se nadaljevala dela na deviacijah ob regionalni cesti med občinama Brezovica in Log-Dragomer in deviaciji 1-3 v občini Brezovica. »Na lokaciji med avtocesto in regionalno cesto R2 se pospešeno izvajajo zemeljska dela z vgrajevanjem kamnitega nasipa v povezovalni plato ter na lokaciji trase od krožišča K3 prek krožišča K4 proti krožišču K5. Izvajalec je izvedel utrditev makadamskih cest, ki se uporabljajo za gradbiščne transporte. V decembru 2023 in v januarju 2024 se nadaljujejo dela za ureditev Dolinarjevega jarka.  Izvajalec je v novembru začel in decembra 2023 nadaljeval z izvajanjem protihrupne zaščite,« so nam povedali naši sogovorniki na Občini Log–Dragomer.

Zaradi gradnje novega priključka bodo morali ekološki otok, ki se nahaja na začetku ulice Pod Gradom, prestaviti na novo lokacijo. Kot so nam pojasnili na Občini, so skupaj s predstavniki javnega Komunalnega podjetja Vrhnika in predstavniki DRI novo lokacijo za umestitev ekološkega otoka na Lukovici že uskladili.

Medtem so se 15. januarja začela dela na križišču ceste Pod Gradom in Vrhniške ceste. »Novi režim prometa na tem križišču bo zaradi ureditve novega uvoza trajal od 15. januarja do 1. maja 2024,« so nam še sporočili z Občine. Dela se bodo januarja na posameznih lokacijah od križišča pri Vnanjih Goricah do križišča na južni strani avtoceste nadaljevala tudi z vgradnjo materialov predobremenilnih nasipov.

 

V. L., foto: Občina Log-Dragomer 

Oglejte si tudi