DANES
24°C
11°C
JUTRI
25°C
12°C
Oceni objavo

Dars izbira izvajalca pasivne protihrupne zaščite

Direkcija RS za ceste je konec avgusta objavila javno naročilo, s katerim bo izbrala izvajalca, ki bo ob štirih avtocestnih odsekih prebivalce najbolj izpostavljenih hiš zaščitil s pasivno protihrupno zaščito oziroma menjavo oken. V javno naročilo je vključen tudi avtocestni odsek med Brezovico in Vrhniko.
Ponudniki so lahko do 16. septembra oddali svoje ponudbe za postavitev pasivne protihrupne zaščite na avtocestnih odsekih Malence–Šmarje - Sap–Grosuplje, Imovica 1, Brezovica–Vrhnika in Malence–Šmarje - Sap. Na teh območjih je poleg postavitve protihrupnih ograj predvidena še izvedba pasivne protihrupne zaščite za preobremenjena nadstropja posameznih objektov, za katere predvideni ukrepi aktivne zaščite (protihrupnih ograj) ne zagotavljajo, da obremenitve s hrupom ne bi presegle mejnih vrednosti. Takih objektov je v Občini Log - Dragomer 14, v njih pa bo izbrani izvajalec zamenjal 84 oken. Okna bodo menjavali tudi v Občini Vrhnika – tam bodo prebivalce pred hrupom zaščitili z novimi okni v 15 objektih.

Direkcijo najprej čaka pregled prejetih ponudb in nato izbira ponudnika. Če bo šlo tudi pri izbiri izvajalca pasivne zaščite tako hitro kot pri izbiri postavljavca protihrupnih ograj, kjer v enem letu in pol še vedno niso izbrali izvajalca, bodo prebivalci najbolj izpostavljenih hiš še dolgo čakali na nova okna.


V. E.

Foto: V. E.

Oglejte si tudi