Logo MojaObčina.si

Ljubljana

DANES
28°C
10°C
JUTRI
30°C
16°C

POSTANITE ČLANICA, ČLAN AKADEMIJE MLADIH VODIJ EUTOPIE

Univerza v Ljubljani, članica zveze EUTOPIA, vabi raziskovalke in raziskovalce k prijavi na razpis Akademija mladih vodij oz. »Young Leaders Academy (YLA)«. S tem želi EUTOPIA podpreti poklicni razvoj raziskovalk in raziskovalcev vseh šestih partnerskih univerz zveze in izmenjavo med njimi.

Razpis je namenjen raziskovalkam in raziskovalcem, ki so doktorat zaključili pred 2 do 12 leti in so zaposleni na eni izmed partnerskih univerz zveze EUTOPIA: Univerzi v Ljubljani, Univerzi v Warwicku, Univerzi CY Cergy Paris, Univerzi v Göteborgu, Univerzi Vrije Bruselj in Univerzi Pompeu Fabra v Barceloni. Članice in člani Akademije mladih vodij bodo imenovani za obdobje dveh let. Univerza v Ljubljani bo sprejela tri kandidatke oz. kandidate, ki bodo svoj mandat začeli septembra 2021. Za vsakega izbranega kandidata ali kandidatko so na voljo posebna sredstva za mobilnost v višini 5000 €.

Članice in člani Akademije mladih vodij bodo sestavljali skupnost perspektivnih neodvisnih vodij raziskovalk in raziskovalcev na ravni zveze EUTOPIA, ki bodo delili in spodbujali evropske vrednote in vizijo zveze o medsebojno povezanem akademskem okolju. S tem bodo pridobili priložnost, da

  • razvijejo svoje vodstvene sposobnosti na področju raziskovanja, s pomočjo posebnega programa usposabljanja;
  • sodelujejo v interdisciplinarnih izmenjavah in mreženju, tako z drugimi članicami, člani Akademije kot s širšo raziskovalno skupnostjo EUTOPIA;
  • začnejo raziskovalno sodelovanje znotraj zveze EUTOPIA;
  • prispevajo k razvoju učnih enot za študentke, študente, ki temeljijo na izzivih;
  • delujejo kot ambasadorke, ambasadorji zveze EUTOPIA.

Več informacij najdete tukaj.

Kandidatke in kandidati naj pošljejo izpolnjeno prijavnico v PDF formatu na elektronski naslov: polona.juvancic@uni-lj.si skupaj z akademskim CV-jem in pismi podpore. Prijava je možna do 30. junija 2021.

vir: Univerza v Ljubljani

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi