Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Katere programe poletnega počitniškega varstva sofinancira MOL?

Poletne počitnice se nezadržno bližajo, prvi pa je (sofinancirano) ponudbo programov objavila Mestna občina Ljubljana. Med drugim najavljajo tudi možnost udeležbe v petih športnih programih, ki jih bodo izvajali Smučarsko društvo Novinar, Plesni klub Ples plus, Društvo za kulturo inkluzije, Plesni klub Bolero in Športno društvo ABC šport.

Vsi programi so 9-urni in vključujejo prehrano (kosilo in dve malici), v posamezen program počitniškega varstva je otrok lahko vključen največ dva tedna, programi pa niso namenjeni predšolskim otrokom, ki bodo s 1. 9. 2021 vstopili v 1. razred osnovne šole, temveč otrokom, ki bodo v letošnjem šolskem letu zaključili 1., 2., 3., 4. ali 5. razred osnovne šole in imajo stalno prebivališče v Mestni občini Ljubljana. Programi so namenjeni tudi mladostnikom do 18. leta starosti, če gre za osebe s posebnimi potrebami. Programi so namenjeni tudi otrokom družin, ki nimajo stalnega bivališča v MOL in živijo v študentskih domovih v Ljubljani, vendar le v primeru, da otroci obiskujejo osnovne šole v Ljubljani.

Ne glede na navedeno ceno programa, imajo vsi izvajalci na voljo mesta za socialno ogrožene otroke, za katere je varstvo v celoti brezplačno.

Z zbiranjem prijav so začeli vsi hkrati, in sicer 4. maja.

vir: Športna zveza Ljubljane

Oglejte si tudi