Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Raziskava o močvirski sklednici

Včeraj so strokovnjaki Herpetološkega društva – Societas herpetologica slovenica v Krajinskem parku Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib pričeli s pridobivanjem podatkov o prisotnosti močvirske sklednice, naše edine avtohtone sladkovodne vrste želve, in tujerodnih vrst želv v krajinskem parku.

Prisotnost vrst bodo prednostno ugotavljali ob potokih Pržanec in Glinščica, na območju Koseškega bajerja ter širše na območju od Večne poti proti Biološkem središču. V sklopu izvedbe raziskave bodo strokovnjaki na Koseškem bajerju s pomočjo čolna nastavili posebne vrše, namenjene privabljanju in ulovu želv.

Obiskovalce krajinskega parka naprošamo, da ne posegajo v območje nastavljenih vrš. Če na kopnem opazite katero od želv, prosimo, da svoje opažanje, po možnosti s fotografijo, sporočite na elektronski naslov info.kptrsh@vokasnaga.si.

JP VOKA SNAGA je kot upravljavec krajinskega parka dolžno skrbeti za izvajanje nalog ohranjanja biotske raznovrstnosti in ohranjanja ugodnega stanja zavarovanih, ogroženih prostoživečih živalskih vrst ter njihovih habitatov. Namen tokratnega projekta je opraviti pregled prisotnosti močvirske sklednice in vrednotenje stanja v primerjavi z izsledki popisov iz preteklih let.

Oglejte si tudi