Oceni objavo

Že 66. se bomo podali na pohod po Poti ob žici

V Ljubljani bomo 9. maj, mestni praznik, tudi letos obeležili s tradicionalnim pohodom po Poti ob žici, ki bo potekal od 9. do 11. maja 2024. Na praznični dan bomo podelili tudi najvišja priznanja mesta Ljubljana z nazivoma častna meščanka in častni meščan na čelu.

Zeleni obroč okoli Ljubljane

S pohodom se vsako leto spomnimo poguma naših prednikov, ki so se uprli okupatorju, ki je Ljubljano obdal z žico. Prvi dan, v četrtek, 9. maja, se bodo tudi letos na Pot podali otroci iz ljubljanskih vrtcev, drugi dan pa učenke in učenci ljubljanskih šol. Letos se je prijavilo kar 7512 predšolskih otrok ter 16.567 učencev in dijakov.

Prireditev bo vrhunec dosegla v soboto, 11. maja, ko se bodo na Pot podali rekreativci, tekači pa se bodo preizkusili na tekih trojk.


Brezplačno na mestni avtobus

Udeležencem pohoda tudi letos omogočamo brezplačne vožnje z mestnimi avtobusi. Otroci, ki se bodo v petek udeležili pohoda, ter rekreativci, ki se bodo na Pot podali v soboto, naj vozniku avtobusa pokažejo kontrolni kartonček, tekači, ki se bodo udeležili teka trojk, pa startno številko.


Zapore cest

Zaradi prireditve bodo zaprti odseki posameznih cest, kjer bo potekal tek trojk. Pregled vseh zapor si lahko ogledate tukaj, obvoze mestnih avtobusov pa tukaj.

Vse udeležence v prometu prosimo za razumevanje in potrpljenje.


Slavnostna seja Mestnega sveta ob mestnem prazniku

Mestni praznik vsako leto obeležimo tudi s slavnostno sejo Mestnega sveta MOL na Ljubljanskem gradu, na kateri podelimo najvišja priznanja mesta Ljubljane - plakete in nagrade mesta ter naziva častna meščanka in častni meščan. Letos bosta naziva prejela Julijana Žibert in prof. Janez Koželj.

Oglejte si tudi