Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
PET.
16°C
2°C
Oceni objavo

Vstopite v novo šolsko leto z nasmehom

Motivacijska teorija nas uči, da je največ energije in motivacije potrebno na začetku. Tako kot vesoljska raketa porabi največ goriva zato, da se reši gravitacijske sile zemlje, tako mi rabimo največ energije na začetku. Začetek šole je ena priložnost, da se tega spomnite in uporabite. 

Pri tem si lahko pomagate z enostavnim nasvetom: večkrat na dan se nasmehnite. Obrazna mimika namreč močno vpliva na naše razpoloženje. Govorimo o močni povezanosti in kadar spremenimo obrazno mimiko to vpliva tudi na naše razpoloženje in naše misli. Seveda velja tudi obratno. Spremenite misli in spremenili boste vašo obrazno mimiko. To dvoje je povezano.  Če dobro pomislite, kako veste, kakšno je razpoloženje vašega sogovornika. Pogledate ga v obraz in kaj hitro ugotovite. 

Avtor knjige Endure Alex Hutchinson predstavi raziskave vrhunskih tekačev, ki se med tekmo in ko so napori največji, smejijo. Tudi zaradi tega so sposobni premagati večje napore. Torej, ko se srečate z težavami se nasmehnite in težava  ne bo več tako velika. Nasmehnite se in svet se bo smejal z vami. 

Kot nas učijo stevardese. Naprej namontirajmo nasmeh sebi, potem pa spomnimo še naše otroke. Pošljmo jih z nasmehom v šolo. 

Kar 69 podobnih praktičnih, enostavnih in hitro uporabnih nasvetov boste dobili v knjigi Enominutni fitnes za dušo in telo. Več informacija na: www.1minutni-fitnes-dusa-telo.com/klub

Enominutni povzetek iz knjige

Verjetno ste že slišali, da ...?

»Kdor se nasmehne, namesto da bi besnel, je vedno močnejši.«

 

Nasmeh je bogastvo, ki ga premalo razdajamo:

  1. Nasmeh predstavlja prvi vtis.
  2. Nikoli ne dobite druge priložnosti, da popravite slab prvi vtis.
  3. Nasmeh naj bo iskren.
  4. Nasmeh gradi razmerje in pozitivno klimo.
  5. Nasmeh se sliši tudi po telefonu.
  6. Ne trudite se, za nasmeh potrebujete 17 obraznih mišic, za »hladen izraz« pa 45.
  7. Nasmeh je nalezljiv in še zastonj hkrati!

 

Sedaj odgovorite na spodnja vprašanja. 

  • Kaj ste naredili zato, da ste se danes nasmehnili ali še bolje nasmejali?
  • Kaj lahko storite, da se boste nasmejali?
  • Komu ste ali pa še boste danes podarili nasmeh?
  • Koga ste nasmejali danes?

 

O knjigi Enominutni fitnes za dušo in telo so rekli:

Knjiga “Enominutni fitnes za dušo in telo” je biblija za vsakega, ki se zaveda, da ne ve vsega. Prvi korak je torej odločitev, da knjigo preberemo. Drugi, da se iz nje nekaj naučimo. In tretji, najpomembnejši, da naučeno spravimo v dejanja. Knjiga nas na prijazen način spomni na tisto, kar sicer morda že vemo, a se tega ne zavedamo, ali pa se v praksi ne držimo. Predvsem pa nam pomaga lažje razumeti druge in samega sebe.

Jaka Kavčič, generalni direktor Summit Avto d.o.o

 

Priporočamo nakup knjige Enominutni fitnes za dušo in telo

Poleg odlične vsebine, boste deležni tudi drugih ugodnosti, tako da se vložek vaše investicije takoj poveča. Kot prvo z nakupom pridobite edinstveno kodo, s katero se prijavite v klub na spletni strani www.1Minute-Coach.com in dostopate do naslednjih brezplačnih ugodnosti:  

  1. dveh online analiz: analize vedenja DISK in analize merjenja asertivnosti;
  2. priporočene literature, člankov in zanimivih povezav – poglobljeno branje in študij,
  3. dostop do 5-tih e-povzetkov različnih knjig.

 

Zakaj gremo v klub? Zato ker nas motivira druženje, ker gre v skupini lažje in hitreje in ker smo radi v družbi sorodnih ljudi. Če ste kdaj vozili v skupini kolesarjev, potem dobro veste, kaj pomeni voziti v zavetju in koliko manj napora je zato potrebno. Podoben vzgonski veter boste dobili tudi kot član našega kluba

Kot drugo z nakupom knjige prispevate 2€ za projekt pogozdovanja Mežakle: Zasadimo 19.970 dreves! (več na spletu www.1Minute-Coach.com). Poskrbimo za svoje okolje in okolje bo poskrbelo za nas. 

 

Cena knjig je: 19,97 € Naročite jo lahko: https://1minute-coach.com/trgovina/

 

Nasmehnimo se in dobili bomo nasmeh.

 

Lep pozdrav, 

Janez in Roman

Oglejte si tudi