Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Kako se soočamo z napornimi ljudmi?

Imamo veliko izzivov, svoje lastno telo, finance, varnost, naravne pojave... druge ljudi. Ne glede na to, kako osamljeno živimo, napornim ljudem se ne moremo izogniti. Enako kot mišica zahteva vsakodnevni pritisk, ki jo dviguje nad trenutni nivo normale, da postane in ostane močnejša, tako je z dvigovanjem zavesti, katere najmočnejši pobudniki so ravno naporni ljudje.

 

Vsak trenutek ali situacijo, ki jo doživljamo, lahko gledamo kot blagoslov ali kot prekletstvo, če se pustimo ujeti v trenuten nivo zavesti. Zavest se dviguje in na isto stvar v drugem času gleda popolnoma drugače, zato se bojevnik tega zaveda in na situacije gleda kot na nevtralne izzive. Naporni ljudje nas mečejo iz cone udobja in terjajo našo polno prisotnost, da se ob soočenju z njimi ne spustimo na njihov nivo in izziv končamo na nižji zavesti kot smo vanj vstopili.

 

To je dinamika življenja, ki rojeva ustvarjalnost in dreza v uspavano, da bi prekoračila svoje meje in zadihala širše. Upor proti temu, kar je, izhaja iz ega, ki ima raje namišljenost kot resničnost in je največji jemalec moči, skozi katerega človek shira, zato se nikdar ne upirajmo ničemur in nikomur. Odgovorno sprejmimo dan življenjski položaj in razumimo, da potrebujemo izzive, da nas dregajo v prisotnost, v kateri edino lahko rastemo. Nezavednost v težkih trenutkih nas sicer potegne v temine, iz katerih se težko izkopljemo.

Oglejte si tudi