Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
13°C
4°C
Oceni objavo

Praznična drevesa krasijo mestno središče

Ljubljano smo tudi letos okrasili z 10 novoletnimi smrekami ter s 79 Zelenimi drevesi, ki po vsem mestnem središču dopolnjujejo praznično vzdušje.

Osrednja praznična smreka stoji na Prešernovem trgu, visoka je 17 metrov, težka okoli pet ton in okrašena s približno desetimi kilometri luči. Praznično okrašene smreke najdete še na Mestnem in Levstikovem trgu, Pod Trančo, pri Figovcu, na Ljubljanskem gradu, v atriju Mestne hiše, na Mali ulici ter na Slovenski cesti, pri križišču s Trdinovo ulico in na Trgu mladinskih delovnih brigad.

Zeleno drevo - praznično vzdušje z mislijo na naravo

Ljubljano krasi tudi 79 Zelenih dreves, ki v manjših skupinah stojijo na Wolfovi, Čopovi, Stritarjevi in Trubarjevi ulici. Okraske zanje so izdelali otroci iz ljubljanskih osnovnih šol, vabimo pa vas, da jih tudi vi okrasite z okraski, ki jih boste prinesli od doma. Tako boste dodali svojo noto praznični okrasitvi mesta. Po koncu praznikov bomo lepo ohranjene okraske podarili družinam v stiski prek humanitarnih programov ZPM Ljubljana Moste-Polje, drevesa pa vrnili nazaj v naravo.

Atrij Mestne hiše krasi smreka

Praznično smreko v atriju Mestne hiše vsako leto okrasijo učenci, ki sami izdelajo okraske. Letos so zanje poskrbeli učenci podružnične šole Janče, ki so pod vodstvom mentorice Marjane Marn iz odpadne embalaže za mleko ustvarili čarobne stolpe v modrih odtenkih.

Park Zvezda krasijo lampijoni

Tudi za okrasitev parka Zvezda so poskrbeli učenci ljubljanskih osnovnih šol, ki so izdelali čudovite lampijone. Vabljeni k ogledu.  


Oglejte si tudi