Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
7°C
JUTRI
27°C
8°C
Oceni objavo

Odprta kuhna – kuharski mojstri na kupu

V maju bo začela na Pogačarjevem trgu obratovati Odprta kuhna. Gre za kulinarični dogodek na prostem, ki bo vsak petek združila najboljše slovenske gostinske ponudnike.

 

Prva Odprta kuhna bo v petek, 17. maja, predstavilo pa se bo več kot 50 gostinskih ponudnikov. Gostinci, restavracije, kmečki turizmi in samostojni kuharski mojstri imajo tako priložnost, da predstavijo svoje edinstvene jedi.

 

Kulinarična izkušnja

 

Projekti vodja Odprte kuhne Lior Kochavi je navedel dva cilja projekta. Prvi je predstavitev restavracij v prestolnici, saj gre za edinstveno tržnico že skuhanih dobrot, ki gostincem, restavracijam, kmečkim turizmom in samostojnim kuharskim mojstrom daje priložnost ponudbe in predstavitve svojih edinstvenih jedi in hkrati promocijo njihovih gostinskih destinacij.

 

Drugi cilj pa je obiskovalcem omogočiti doživetje dobre in praktične kulinarične izkušnje. Cene naj bi bile prijazne, obrok pa bodo obiskovalci lahko pojedli na pripravljenih mizah ali pa ga odnesli s seboj domov. Ob hrani pa bodo za užitek obiskovalcev skrbeli različni nastopi in prijetna glasba.

Oglejte si tudi